Την κριτική της αντιπολίτευσης αλλά και τον προβληματισμό όλων των συμβούλων προκάλεσε το θέμα της ολισθηρότητας στο 14ο χιλιόμετρο της ΕΟ Ξάνθης-Σταυρούπολης, κοντά στη διασταύρωση του Λυκοδρομίου.  όπου λόγω παγετού το Σαββατοκύριακο, εξετράπησαν 7 αυτοκίνητα, που τέθηκε με ερώτηση της παράταξης Κοινωνία Δημοτών.

Για το ζήτημα τοποθετήθηκε ο Αντιδήμαρχος Κ. Παπαδόπουλος που ανέφερε τις ενέργειες που έχουν γίνει αλλά και τις δυσκολίες που παρουσιάζονται στο συγκεκριμένο δρόμο προκειμένου να υπάρχει έγκαιρα ρίψη αλατιού για να αντιμετωπιστεί η ολισθηρότητα.

Το ζήτημα προβληματίζει κατοίκους και δημοτικό συμβούλιο και το επόμενο διάστημα θα καταβληθούν προσπάθειες για να μην παρουσιαστεί στο μέλλον ανάλογο φαινόμενο.

Η σχετική ερώτηση της Κοινωνίας Δημοτών ανέφερε:

Κάθε χρόνο κατά τους χειμερινούς μήνες γινόμαστε μάρτυρες τροχαίων ατυχημάτων στην εθνική οδό Νο 14 Ξάνθης – Σταυρούπολης λόγω παγετού. Λόγω της ορεινής χάραξης του δρόμου και της ύπαρξης ανήλιαγων σημείων ο παγετός που δημιουργείται παραμένει πολλές φορές για ημέρες. Αρκετά συχνά πέραν των υλικών ζημιών , δυστυχώς έχουμε τραυματισμούς συμπολιτών μας , και πολλά ατυχήματα. Γνωρίζουμε ότι ο δρόμος δεν είναι στη δικαιοδοσία του Δήμου, αλλά φρονούμε ότι θα πρέπει να κάνουμε ως Δήμος παρέμβαση προς την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης που είναι ο αρμόδιος φορέας, ώστε με την λήψη των κατάλληλων μέτρων (πύκνωση των προειδοποιητικών πινακίδων σήμανσης (υπάρχει έλλειψη) – καθημερινό ρίξιμο αλατιού και ότι άλλο θεωρείται απαραίτητο) , να περιορίσουμε το φαινόμενο αυτό .

Επειδή ο δρόμος χρησιμοποιείται καθημερινά από τους κατοίκους της περιοχής Σταυρούπολης, δασκάλους κ καθηγητές των σχολείων μας αλλά και από επισκέπτες της ορεινής περιοχής που δεν γνωρίζουν το πρόβλημα , και επειδή κάθε χρόνο επαναλαμβάνεται , αναλάβαμε πρωτοβουλία να επισημάνουμε προς το Δημοτικό Συμβούλιο την αγωνία μας για την επίλυση του θέματος και να προτείνουμε το συντομότερο δυνατόν την αποστολή σχετικού εγγράφου.

Βέβαια φρονούμε ότι ο Δήμος Ξάνθης θα πρέπει να διεκδικήσει άμεσα από την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης και από τον Περιφερειάρχη, την μελέτη και υλοποίηση έργου που θα αφορά αλλαγή της χάραξης των επικίνδυνων σημείων του δρόμου καί την αντικατάσταση του οδοστρώματος , ώστε αν δεν εξαλειφθεί το πρόβλημα τουλάχιστον να περιορισθεί κατά το δυνατόν.