Την αντίθεσή του στο σχεδιασμό και τη δραστηριότητα τοπικών βουλευτών για τη βιομηχανικής και τη φαρμακευτική κάνναβη εκφράζει το ΚΚΕ της Ξάνθης.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

Εργολαβία έχουν αναλάβει οι βουλευτές  του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη την προώθηση της κάνναβης, «βιομηχανικής» και «φαρμακευτικής». Δεν είναι περίεργο για  ένα κόμμα που σταθερά προβάλει τη ναρκωκουλτούρα.

Μετά τις επίμονες ερωτήσεις στη Βουλή για τα ζητήματα της «βιομηχανικής» και «φαρμακευτικής» κάνναβης, με την τελευταία του συνέντευξη ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Γιαννακίδης έκανε ξεκάθαρο πως ο καημός τους είναι καταρχήν πώς κάποιος επιχειρηματικός όμιλος θα επενδύσει σε αυτόν τον τομέα. Αποτελεί πραγματικά κοροϊδία προς τους μικρομεσαίους αγρότες που όλα αυτά τα χρόνια βλέπουν όλες τις αστικές κυβερνήσεις να τους οδηγούν στο ξεκλήρισμα να προβάλλεται ως λύση η καλλιέργεια της «βιομηχανικής» κάνναβης με γελοία μάλιστα επιχειρήματα που φτάνουν μέχρι και στην προστασία της Βιστωνίδας από τα φυτοφάρμακα(!).

Όπως και για κάθε άλλο αγροτικό προϊόν, αυτό που ενδιαφέρει όποιον επιχειρηματικό όμιλο επενδύσει στον αγροδιατροφικό τομέα θα είναι να αγοράζει από τον αγρότη όσο μπορεί πιο φτηνά και να έχει τους εργαζόμενους όσο γίνεται πιο φτηνούς ώστε να έχει τη μέγιστη δυνατή κερδοφορία.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως πιστεύουμε πως έχει η συνέντευξη στη συνέχεια, στο ζήτημα της «φαρμακευτικής» κάνναβης καθώς η  βιομηχανική κάνναβη λειτουργεί ως «δούρειος ίππος» για την καλλιέργεια και διακίνηση κάνναβης και τη νομιμοποίησή της.

Όπως δήλωσε ο βουλευτής «λίαν συντόμως και εφόσον υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από επενδυτές θα πρέπει να ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τη φαρμακευτική κάνναβη». Ήδη στην Ημαθία ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Νίκος Καρανίκας εμφανίζεται ως συνδετικός κρίκος μεταξύ ξένων εταιρειών και αγροτών για την καλλιέργεια «φαρμακευτικής» κάνναβης στο νομό.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού πραγματοποιεί εξορμήσεις μαζί με εκπροσώπους της ενδιαφερόμενης για την επένδυση καναδικής εταιρείας και αναζητεί εκτάσεις στην περιοχή, που θεωρείται κατάλληλη για την καλλιέργεια και παραγωγή της κάνναβης, αλλά και επιχειρηματίες που διαθέτουν εγκαταστάσεις για τη συγκέντρωση και επεξεργασία.

Ήδη στην Ημαθία με ψηφίσματα, συσκέψεις και ανοιχτές συζητήσεις, εργατικά σωματεία, σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, πολιτιστικοί φορείς και σύλλογοι γυναικών αντιδρούν στα σχέδια κυβέρνησης και μεγαλοεπιχειρηματιών για επενδύσεις καλλιέργειας «φαρμακευτικής» κάνναβης στην περιοχή. Εναντιώνονται στην πολιτική που προωθεί ελεύθερη καλλιέργεια, ελεύθερη χρήση, ελεύθερη διακίνηση ναρκωτικών, κέρδος για τα μονοπώλια της φαρμακοβιομηχανίας και ναρκωμένους και υποτακτικούς το λαό και τη νεολαία στα σχέδια των πολυεθνικών.

Αντίστοιχα, πιστεύουμε πρέπει και στην Ξάνθη να αντιμετωπίσουμε όσους πλασάρουν την καλλιέργεια κάνναβης, «βιομηχανικής» και «φαρμακευτικής».

Καλούμε το λαό και τη νεολαία της περιοχής, μέσα από τα εργατικά σωματεία, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, γυναικών, να αντιδράσουν και να καταδικάσουν τους σχεδιασμούς της αστικής τάξης. Με τους αγώνες να ακυρώσουν τα σχέδια των επενδυτών – μεγαλοεπιχειρηματιών και των πολιτικών τους εκπροσώπων, να εναντιωθούν σε αυτήν την πολιτική που θέλει να μας έχει ναρκωμένους και υποτακτικούς στα γενικότερα σχέδιά τους για τη διαιώνιση της κυριαρχίας τους.