Ένα ιδιότυπο “κυνηγητό” μεταξύ ελληνικών και τουρκικών ψαροκάϊκων στήθηκε το βράδυ της Κυριακής στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Θάσου. Τα ίχνη τους απεικονίστηκαν επί αρκετές ώρες μέσα από τον ιστότοπο marinetraffic.com (που καταγράφει σε πραγματικό χρόνο την κίνηση των πλοίων ανά την υφήλιο), με τουλάχιστον 6 τουρκικά ψαροκάϊκα να εμφανίζονται στον χάρτη να κινούνται γύρω και δίπλα σε ελληνικά καΐκια -αν και πληροφορίες έκαναν λόγο για πάνω από 40 τουρκικά σκάφη, τα οποία όμως είχαν απενεργοποιήσει τα ραντάρ τους.

Τα περισσότερα από τα ελληνικά σκάφη προέρχονταν από την Καβάλα και την Κεραμωτή ενώ τα τουρκικά προέρχονταν από διάφορα μέρη της γείτονος χώρας -όπως η Σαμσούντα και το Ενέζ .

Σε επικοινωνία με τον Λιμενικό Σταθμό Θάσoυ ή απάντηση ήταν η εξής; “παρακολουθούμε την κίνηση των αλιευτικών, αν και μια τέτοια εικόνα δεν είναι ασυνήθιστη για εμάς -άλλωστε, αυτή την ώρα έχουμε ανάλογη παρουσία σκαφών και στον Στρυμονικό Κόλπο

Σημειώνεται πως οι Τούρκοι αλιείς συνηθίζουν να κινούνται στο όριο των 6 μιλίων από τις ελληνικές ακτές (πάνω από αυτό θεωρούνται διεθνή ύδατα), αλλά πολλές νύχτες, όπως καταγγέλλουν οι Έλληνες ψαράδες, το παραβιάζουν.

Παράλληλα πληθαίνουν οι καταγγελίες Ελλήνων ψαράδων ότι οι επικίνδυνες αυτές εξορμήσεις έχουν πυκνώσει και ότι οι συνθήκες του ανταγωνισμού έχουν νοθευτεί από τη δράση των τουρκικών αλιευτικών.

Στοιχεία από kavala-portal.gr