Αναστάτωση προκλήθηκε σε 16 οικογένειες Ξανθιωτών που κατοικούν από το 1992 στις Παλιές Εργατικές Κατοικίες της περιοχής Λευκού Πύργου. 

Οι οικογένειες, επιλαχόντες της σχετικής κλήρωσης που είχε προηγηθεί,  είχαν κατοικήσει σε κενά διαμερίσματα όμως ο ΟΕΚ είχε ακολουθήσει μάλλον άτυπη διαδικασία παρότι στη συνέχεια φρόντισε και για κάποιες επισκευές.

Τελικά μετά από 25 χρόνια οι οικιστές έλαβαν επιστολή από τον ΟΑΕΔ, διάδοχο σχήμα του ΟΕΚ, που τους ζητά να εγκαταλείψουν τα σπίτια με αποτέλεσμα να προκληθεί τεράστια αναστάτωση. Κάποιοι απευθύνθηκαν στους τοπικούς βουλευτές και την Τετάρτη η Διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη ειδοποίησε το βουλευτή Γ. Στογιαννίδη προκειμένου να καθυσηχάσει.

Όπως σημείωσε, επρόκειτο για πρωτοβουλία μιας υπαλλήλου που τελούσε εν αγνοία της διοίκησης χωρίς τη σχετική εξουσιοδότηση. Ο ΟΑΕΔ αναγνώρισε ότι πρόκειται για μια ειδική περίπτωση, μοναδική σε όλη τη χώρα και ήδη δρομολογήθηκε η ανάκληση του σχετικού εγγράφου. Οι υπηρεσίες του ΟΑΕΔ θα ενημερώσουν τους οικιστές άμεσα ότι δεν υφίσταται θέμα εκκένωσης των κατοικιών ενώ το Δ.Σ. του Οργανισμού θα αναζητήσει μια οριστική λύση σε προσεχή του συνεδρίαση.

Οι οικογένειες ενημερώθηκαν και η αναστάτωση φαίνεται να απομακρύνεται.