Δηλώσεις για την κατάσταση που διαπιστώνουν μετά την 1η δημόσια λογοδοσία του Νοσοκομείου Ξάνθης και του Διοκητή Α. Γερόπουλου, έκαναν μετά το πέρας της εκδήλωσης οι βουλευτές, ο Μητροπολίτης και οι Πρόεδροι των επιστημονικών συλλόγων. Κοινή συνισταμένη είναι ότι οι πολύ δύσκολες εποχές που προηγήθηκαν και η αμφιβολία για το μέλλον έχουν παρέλθει οριστικά και το Νοσοκομείο βρίσκεται σε άλλη προοπτική.

Παράλληλα, όπως προανήγγειλε ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας Θράκης Στρατής Πλωμαρίτης, που παραβρέθηκε, επίκεται η δημιουργία μια νέας ΥΠΕ μόνο για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη με πιθανή έδρα την Αλεξανδρούπολη. Πάντως από την πλευρά του ο Διοικητής του Νοσοκομείου Αχιλλέας Γερόπουλος πρότεινε εναλλακτικά την Ξάνθη ως έδρα της νέας Υγειονομικής Περιφέρειας, καθώς βρίσκεται στο κέντρο της ΑΜΘ.

Βουλευτές: Κάποτε παλεύαμε για να το κρατήσουμε ανοιχτό

«Στα προηγούμενα χρόνια παλεύαμε να κρατήσουμε ανοιχτό το Νοσοκομείο ανοιχτό και σε αυτό συνέβαλε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό» σημείωσε ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ. «Δεν ξεχάσαμε τι συνέβαινε παλιά αλλά η σημερινή λογοδοσία του Διοικητή μας ικανοποίησε και θα συνεχίσουμε την προσπάθειες και τις συνέργειες με άλλα νοσοκομεία» είπε ικανοποιημένος ο Βουλευτής Ξάνθης.

Όπως ανέφερε ο Βουλευτής Στάθης Γιαννακίδης απευθυνόμενος σε εργαζόμενους και φορείς, το πιο κρίσιμο κεφάλαιο του νοσοκομείου είναι το ανθρώπινο δυναμικό του και σημείωσε ότι σε κρίσιμες στιγμές οι εργαζόμενοι κράτησαν όρθια την Υγεία της Ξάνθης. Όπως τόνισε στις πλάτες τους θα πέσει η προσπάθεια για το επόμενο διάστημα και τους νέους στόχους που έχουν τεθεί. «Ο απολογισμός και ο σχεδιασμός δεν έρχεται από το πουθενά αλλά απαντά σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο με στόχο τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες.» ανέφερε.

Ο Γρηγόρης Στογιαννίδης υπενθύμισε ότι το συγκεκριμένο νοσοκομείο πολύ πρόσφατα κάποιοι ήθελαν να το κάνουν Κέντρο Υγείας ενώ σύγκρινε την κατάσταση με τη σημερινή που είναι ιδιαίτερα βελτιωμένη και έκανε μνεία στον προγραμματισμό που υπάρχει και στο διάλογο με όλη την κοινότητα της υγείας.

Ικανοποίηση Μητροπολίτη για τη σημερινή κατάσταση

Την ικανοποίησή του για την κατάσταση που επικρατεί επεσήμανε ο Μητροπολίτης Παντελήμων που σημείωσε ότι ήταν αυτός ως νέος Μητροπολίτης που το εγκαινίασε και το παρακολουθεί σε αυτά τα 22 χρόνια. «Υπήρξαν περίοδοι που το προσωπικό υπερέβαλαν εαυτούς για να κρατηθεί το Νοσοκομείο» είπε και διαπίστωσε και ο ίδιος ότι στην παρούσα κατάσταση υπάρχει συνεργασία διοίκησης-προσωπικού και εύρυθμη λειτουργία.

«Χαιρόμαστε που ξεπεράστηκαν προβλήματα του παρελθόντος και υπάρχει επάρκεια πόρων για την κάλυψη των αναγκών.» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης.

Τ. Καραδέδος: Τα χρόνια της αποδιάρθρωσης πέρασαν

«Είμαστε χαρούμενοι σαν Ιατρικός Σύλλογος  γιατί πέρασαν τα χρόνια της μοναξιάς, της δυσκολίας, της  αποδιάρθρωσης της Υγείας και είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο για το Νοσοκομείο της Ξάνθης. Είμαστε ευχαριστημένοι και θεωρώ ότι τίποτε δεν γίνεται τυχαία αλλά με πολιτικές επιλογές» είπε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Τάσος Καραδέδος ευχαριστώντας τους βουλευτές που παρέστησαν. Επεσήμανε όπως παράλληλα προτάσεις και προβλήματα που απασχολούν τον ιατρικό κόσμο  για τα ζητήματα της υγείας και των νέων δομών που εγκαινιάζονται στην πρωτοβάθμια υγεία. «Όταν υπάρχει προγραμματισμός πρέπει να  λαμβάνεται υπόψη και η άποψη των ιδιωτών γιατρών.» σημείωσε.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Φαρμακοποιών Δέσποινα Κάλφα αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στα περιφερειακά ιατρεία και το Κέντρο Υγείας και τα προβλήματα που εντοπίζουν οι 108 φαρμακοποιοί ενώ σημείωσε ότι οι φαρμακοποιοί είναι αυτοί που εξυπηρετούν τη συντριπτική πλειοψηφία των ηλικιωμένων οι οποίοι δεν έχουν ιντερνετική πρόσβαση για να κλείνουν ραντεβού με γιατρούς στα ηλεκτρονικά ραντεβού.