Ο βουλευτής Ξάνθης με τον ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 για την υπόθεση της καπνοβιομηχανίας

Adtech Ad

Στη ΣΕΚΑΠ επιβλήθηκε πρόστιμο για λαθρεμπόριο αλλά ο σημερινός ιδιοκτήτης της δεν γνώριζε και δεν ευθύνεται για πράξεις προηγούμενων διοικήσεων, δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 , ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Γρηγόρης Στογιαννίδης.

Όπως είπε, υπήρχε μια εταιρία «μαϊμού» στη Ρωσία, έκοβαν τιμολόγια, αλλά δεν έφταναν τα τσιγάρα, ούτε στη Ρωσία, ούτε στην Αίγυπτο. Το λαθρεμπόριο εντοπίστηκε το 2014 και το πρόστιμο, που έφτασε τα 44 εκατ. ευρώ, με τις προσαυξήσεις, επιβλήθηκε το 2015.

Ο ίδιος, σημείωσε ότι η ΝΔ παρακαλούσε τον Ιβάν Σαββίδη να πάρει τη ΣΕΚΑΠ και τώρα ζητά να καταβληθεί το πρόστιμο και υποστηρίζει ότι είναι φίλος της κυβέρνησης. Όπως υποστηρίζει εάν η ΝΔ ήθελε να δοθεί λύση, θα μπορούσε να ψηφίσει την τροπολογία που έφερε η κυβέρνηση. Άρα -όπως είπε- δεν ευσταθεί το επιχείρημα ότι επιθυμεί τη συνέχιση της λειτουργίας της ΣΕΚΑΠ.

Ο κ. Στογιαννίδης εξήγησε πως η εταιρία πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί γιατί απασχολεί 170 άτομα και δίνει έμμεσα δουλειά και σε αρκετούς άλλους καθώς υπάρχει η παραγωγή και η διακίνηση των προϊόντων.

 

Απαράδεκτη η δήλωση Σπυράκη, είναι θέση της ΝΔ μας είπε η Μπακογιάννη

Απαράδεκτη χαρακτήρισε τη δήλωση της εκπροσώπου της ΝΔ Μαρίας Σπυράκη ότι πρέπει να πληρωθεί το πρόστιμο, ο πρόεδρος των εργαζομένων Κώστας Γαβρηιλίδης. Σημείωσε ότι στη συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων με την Ντόρα Μπακογιάννη, τους είπε ότι η κ. Σπυράκη εξέφρασε την άποψη της ΝΔ.

Πρόσθεσε ότι υπάρχει περιθώριο για πολιτική θέση τονίζοντας ότι η εταιρία έχει 4 εκατ. μισθοδοσία και παράλληλα δίνει δουλειά και σε κόσμο που ασχολείται έμμεσα με τη λειτουργία της ΣΕΚΑΠ, όπως οι προμηθευτές.

news247.gr