Την πίτα τ ου έκοψε ο Κυνηγετικός Σύλλογος, ο οποίος εξέδωσε σχετικό δελτίο τύπου:

Σε ιδιαίτερα ευχάριστο και γεμάτο συγκίνηση κλίμα πραγματοποιήθηκε η κοπή πίτας του Κυνηγετικού Συλλόγου Ξάνθης

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στα γραφεία του Κυνηγετικού Συλλόγου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας. Το κλίμα ήταν ευχάριστο αλλά παράλληλα και συγκινητικό, καθώς νέα και ιδρυτικά στελέχη αντάμωσαν έπειτα από αρκετό καιρό ανταλλάσσοντας ευχές για το νέο έτος.

Στη λιτή αυτή εκδήλωση που έλαβε χώρα στα γραφεία του συλλόγου το απόγευμα της Τετάρτης, παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ξάνθης, ο Δήμαρχος Τοπείρου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Μιχάλης Αμοιρίδης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών και Γηροκομείου Ξάνθης Γιάννης Παπαχρόνης, αλλά και δεκάδες μέλη του Συλλόγου που κατέκλεισαν ασφυκτικά το χώρο.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Λοΐζος Σερραίος μιλώντας στους παρευρισκόμενους αφού τους καλωσόρισε ανέφερε περιληπτικά τις δράσεις του Κυνηγετικού Συλλόγου Ξάνθης, οι οποίες κατά το μεγαλύτερο μέρος τους είναι φιλοπεριβαλλοντικές, ενώ στη συνέχεια εξήρε το έργο των θηροφυλάκων, που σε 24ωρη βάση περιφρουρούν την άγρια πανίδα της περιοχής και παρεμβαίνουν σε οποιαδήποτε περίπτωση χρειαστεί προσφέροντας τις υπηρεσίες τους με τον καλύτερο τρόπο.

Άξιο αναφοράς το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες οι τέσσερις θηροφύλακες του Κυνηγετικού Συλλόγου Ξάνθης, κατάφεραν να συλλάβουν ένα άτομο στο δάσος Κοτζά Ορμάν στο Νέστο.

Κατά τη συνέχεια, ο Πρόεδρος του Συλλόγου ευχαριστώντας τα μέλη του Δ.Σ. που ακούραστα προσφέρουν ανιδιοτελώς αγωνιζόμενοι για έναν καλύτερο Κυνηγετικό Σύλλογο προς την κοινωνία και τα μέλη, ανέφερε τη σημαντικότητα της στήριξης που πρέπει να έχει ο Σύλλογος από φορείς της περιοχής καθώς συμμετέχει τόσο στα ΠΣΕΑ όσο και σε διάφορες άλλες οργανωμένες ομάδες προστασίας και παρέμβασης στην περιοχή μας, ζητώντας τους για ακόμη μια φορά να εντείνουν τη στήριξη καθώς ο Σύλλογος προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο και στην περιοχή τα μέγιστα, με πολύ μικρές δυνατότητες τις οποίες έχει από το υστέρημα των μελών του.

Ακολούθως το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, ο οποίος ευχήθηκα Καλή Χρονιά στους παρευρισκόμενους και εξήρε τις προσπάθειες που καταβάλλει ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ξάνθης, ίσως ο μεγαλύτερος σε αριθμό ενεργών μελών σύλλογος της περιοχής μας, τονίζοντας πως ο Δήμος θα βρίσκεται στο πλευρό του Συλλόγου όποτε αυτό ζητηθεί.

Στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου, τονίζοντας πως η συνεργασία του Δήμου Τοπείρου με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Ξάνθης στο τεράστιο πρόβλημα που έχει παρατηρηθεί στην περιοχή με τον ανεξέλεγκτο αριθμό των αγριόχοιρων και τις ζημιές που προκαλούν σε αγροτικές καλλιέργειες, έχει ξεκινήσει από την ανάληψη καθηκόντων της νυν διοίκησης και κινείται με αργά αλλά σταθερά βήματα προς την εξεύρεση λύσης. Ενώ ευχόμενος Καλή Χρονιά στα μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου, θα πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα, καθώς όμως είναι γνωστό τα άδεια όπλα σκοτώνουν.

Χαιρετισμό και ευχές απηύθυνε και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Γιάννης Παπαχρόνης, ο οποίος τόνισε πως η Κυνηγετική Οικογένεια μέσω του Συλλόγου στήριξε τις προσπάθειες Εθελοντών Αιμοδοτών συμμετέχοντας σε αιμοδοσίες, ενώ ζήτησε να καθιερωθεί μία ημέρα εθελοντικής αιμοδοσίας των κυνηγών, μιας και όποτε ζητήθηκε σε περιπτώσεις ατυχημάτων η συνδρομή του Συλλόγου Αιμοδοτών καλύφθηκαν άμεσα οι ανάγκες.

Η βραδιά έκλεισε με την κοπή της Βασιλόπιτας, όπου τυχερός αναδείχθηκε ο κ. Σερραίος Ευστράτιος.