Ξεκίνησε από το Υπουργείο Μεταφορών και την Εγνατία Οδό η αποστολή των καρτών ελευθέρας διέλευσης στα διόδια της Εγνατίας για τους Ξανθιώτες και τους υπόλοιπους οδηγούς που έχουν κάνει αιτήσεις.  Πάντως από τα διόδια διέρχονται ήδη δωρεάν τα οχήματα που έχουν εγκριθεί καθώς οι υπάλληλοι στους σταθμούς τους αναζητούν στις δύο λίστες εγκεκριμένων οχημάτων με βάση την πινακίδα . Οι αιτήσεις συνεχίζονται ΕΔΩ

Το ζήτημα του Mega και των εργαζομένων είναι μια λυπηρή υπόθεση για τους εργαζόμενους και φίλους που τους εγκαταλείπουν οι μεγαλόσχημοι επιχειρηματίες, ενώ οι επί 21 μήνες με απλήρωτοι εργαζόμενοι λειτουργούσαν το σταθμό και πλήρωσαν 50 εκατ. ευρώ στις τράπεζες για τα χρέη των αφεντικών. Γενικά oι εξελίξεις με τις τηλεοπτικές άδειες αποτέλεσαν την κατάρρευση των θεωριών της «ελεύθερης αγοράς» με πολύ εμφατικό τρόπο καθώς όλα όσα συνέβησαν αποκάλυψαν στην κοινή γνώμη τον ορισμό της διαπλοκής σε όλο της το εύρος.

Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι θα προασπίσει τα δεδουλευμένα των εργαζομένων και θα είναι σωστό αν ισχύσει για όλους. Αλλά είναι οξύμωρο για το σταθμό που αποτελούσε τη φωνή των οπαδών της οικονομίας της αγοράς, να ζητείται τώρα κρατική παρέμβαση για να διασωθεί η επιχείρηση που οι ιδιοκτήτες επιλέγουν να την κλείσουν για πολιτικούς λόγους. Δεν είναι κατακριτέο να πιστεύει κάποιος σε ένα οικονομικό σύστημα. Κατακριτέο είναι να λέει άλλα πάνω και άλλα κάτω από το άλογο. Οι δε εργαζόμενοι, αναγνώρισαν τα λάθη που έκαναν και έφεραν την κοινωνία απέναντί και υποσχέθηκαν να αλλάξουν στο μέλλον. Είναι οι τελευταίοι που ευθύνονται ενώ οι “καλοπληρωμένοι” εξαφανίστηκαν μόλις κόπηκαν τα δανεικά…

Οι εμμονές δεν οδηγούν ποτέ σε καλά αποτελέσματα και αυτό είναι μήνυμα για όλους. Σε σοβαρό ραδιοσταθμό της Αθήνας από σοβαρό αναλυτή ακούσαμε την περασμένη εβδομάδα την άποψη ότι η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων είναι άδικη και θα οδηγήσει τους πλούσιους να πληρώνουν για τους φτωχούς !  Δεν είναι απλώς μια λανθασμένη άποψη αλλά μια εξοργιστική μονομέρεια.

Προέρχεται από τους ίδιους ανθρώπους που προέτρεπαν τους φτωχούς να επενδύσουν τις οικονομίες τους στη “φούσκα” της αγοράς ακινήτων ή του χρηματιστηρίου για να βρεθούν στις τσέπες των “αετονύχηδων” του Κολωνακίου. Τώρα φοβούνται μήπως η φορολογία προσεγγίσει τις πραγματικές αξίες των ακινήτων γιατί παραδοσιακά οι λαϊκές γειτονιές πληρώνουν τα βάρη που αποφεύγουν οι εύπορες συνοικίες σαν το Κολωνάκι. Είτε γιατί τα ακίνητα ανήκουν σε of shore είτε γιατί η φορολογία είναι ανισοβαρής.

Μεγάλος ήταν ο θόρυβος την προηγούμενη εβδομάδα για τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη καιι το δίπλωμα του χάρτη της χώρας ώστε να πέσει η Κρήτη στη Μακεδονία. Λίγο η πολιτική κόντρα, λίγο τα κοινωνικά δίκτυα, το θέμα συζητήθηκε έντονα αν και ήταν απλώς ένα σχήμα λόγου του αρχηγού της ΝΔ. Πάντως, αν κάποιος το εφαρμόσει κατά κυριολεξία και διπλώσει το χάρτη, η Κρήτη πέφτει ακριβώς πάνω στη Θράκη.