Με εκτενή ανακοίνωση, στην οποία απαριθμεί μια σειρά από ενέργειες της Διοίκησης απαντά ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Αχιλλέας Γερόπουλος, στην ανακοίνωση της Ένωσης Γιατρών του Νοσοκομείου Ξάνθης που εντοπίζουν προβλήματα και ελλείψεις στη λειτουργία του Νοσοκομείου.

Η Δημόσια Υγεία είναι υπέρτατο αγαθό. Όλοι οι πολίτες, ασφαλισμένοι και ανασφάλιστοι έχουν συνταγματικό δικαίωμα στην απρόσκοπτη υγειονομική περίθαλψη. Δεν υπάρχει αποκλεισμός για τους ανασφάλιστους πολίτες (ανασφάλιστοι ελεύθεροι επαγγελματίες, άνεργοι, άποροι κλπ). Παλαιοκομματικές αντιλήψεις, αντιδημοκρατικές συμπεριφορές και προσωπικές εμπάθειες δε νοείται να έχουν θέση στο χώρο της υγείας. Η Διοίκηση και στο προσωπικό, πρέπει να αφήσουμε έξω από το Νοσοκομείο τις κομματικές μας ταυτότητες.

Αναφορικά με το Δελτίο Τύπου της ΕΙΝΟΚΥΞ την 15η Ιανουαρίου 2018 ο Διοικητής του Νοσοκομείου επισημαίνει ότι δεν έχει γίνει:

  1. ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ για τα οκτώ (8) μηχανήματα Τεχνητού Νεφρού που θα έρθουν στο Νοσοκομείο
  2. ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ για τις τέσσερις (4) νέες χειρουργικές τράπεζες που θα παραληφθούν σε λίγο από το Νοσοκομείο
  3. ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ για τις σαράντα έξη (46) κατηγορίες νέων μηχανημάτων την αγορά των οποίων εξασφάλισε το Νοσοκομείο με ένταξη στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020
  4. ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ για τις προσλήψεις δύο (2) μόνιμων παθολόγων στην Παθολογική κλινική (κ. Παρτσαλίδης και κ. Μεταξά)
  5. ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ για την πρόσληψη της παιδιάτρου κ. Χούχου και την αναμονή μιας (1) μόνιμης θέσης παιδιάτρου
  6. ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ για τις μόνιμες θέσεις δέκα (10) γιατρών που ήρθαν στο Νοσοκομείο από τον Αύγουστο 2016
    • ΒΕΡΣΤΟΒΑ ΑΝΝΑ   ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ
    • ΖΑΓΚΟΥΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ      ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ
    • ΚΟΣΜΙΔΟΥ ΘΕΚΛΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ
    • ΚΟΥΡΠΑΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑΣ
    • ΜΕΤΑΞΑ ΕΛΕΝΗ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ
    • ΠΑΡΤΣΑΛΙΔΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ         ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ
    • ΠΙΠΕΡΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΑΣ
    • ΡΑΚΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ    ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ
    • ΣΙΑΠΑΝΙΔΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ         ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΑΣ
    • ΧΟΥΧΟΥ ΠΑΓΩΝΑ          ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ
  1. ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ για την παράταση σύμβασης για τους εννέα (9) επικουρικούς γιατρούς
  2. ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ για την έγκαιρη πάντοτε κάλυψη των ελλείψεων, που προκύπτουν κατά καιρούς, σε ιατρικό προσωπικό με τη βοήθεια της 4ης ΥΠΕ
  3. ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ για τους σαράντα (40) ειδικευόμενους ιατρούς που εντάχθηκαν στο προσωπικό του Νοσοκομείου από τον Αύγουστο 2016
  4. ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ για το προηγούμενο καθεστώς σχετικά με τη λίστα χειρουργείου παρά προσπάθεια εκμηδενισμού όλης της προσπάθειας και απαξίωση της δουλειάς μηνών του υπεύθυνου για τη λίστα χειρουργείου ιατρού και των λοιπών εμπλεκομένων, σε ένα έργο που για την εφαρμογή του λάβαμε τα εύσημα από την 4η ΥΠΕ και τον Υπουργό προσωπικά. Δε μπορεί να συνδέεται η λίστα χειρουργείου για την έλλειψη αναισθησιολόγων που υπάρχει γενικότερα στη χώρα.
  5. ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ για τις νέες θέσεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στον οργανισμό οι οποίες θα προκηρυχθούν τις αμέσως επόμενες εβδομάδες
  6. ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ για τον Δημόσιο Διαγωνισμό ανακατασκευής των ΤΕΠ
  7. ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ για τους τρεις (3) Δημόσιους διαγωνισμούς του ΚΕΦΙΑΠ και του ΚΨΥ για τις ανάγκες λειτουργίας των ΤΟΜΥ
  8. ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ για τα νέα ασθενοφόρα που παραλαμβάνει το ΕΚΑΒ στις 22/1/2018
  9. ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ για τη μεγάλη προσπάθεια του Επιστημονικού Συμβουλίου και της Διοικητικής Υπηρεσίας για το νέο οργανισμό του Νοσοκομείου για τις νέες ιατρικές ειδικότητες, για την αύξηση των κλινών του Νοσοκομείου, για τις νέες κλινικές και την ένταξη της κατ’ οίκον νοσηλείας ως ανεξάρτητου διατομεακού τμήματος και όχι ως τμήματος της βραχείας νοσηλείας. Επιπλέον η κατ’ οίκον νοσηλεία ξεκίνησε με πρόταση του Διοικητή του Νοσοκομείου και το Διοικητικό Συμβούλιο προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επιτυχία αυτού του προγράμματος, εκπαιδεύοντας προσωπικό και προετοιμάζοντας τους χώρους εγκατάστασης. Με την εφαρμογή του νέου οργανισμού του Νοσοκομείου και την πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού θα ολοκληρωθεί το έργο.
  10. ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ για την προσπάθεια του Διοικητή του Νοσοκομείου να ξεκινήσει στο Νοσοκομείο Ξάνθης νέα δομή αποκατάστασης. Δεν υπάρχει καμία δημόσια δομή αποκατάστασης σε όλη την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Δεν έχουμε πετύχει όλους τους στόχους όπως επιθυμούσαμε και προσπαθήσαμε. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν προβλήματα. Δεν μπορούμε όμως να απαξιώνουμε πλήρως και αναιτιολόγητα τις προσπάθειες του Διοικητή, του Διοικητικού Συμβουλίου, του υπεύθυνου της λίστας χειρουργείου, της υπεύθυνης της κατ’ οίκον νοσηλείας και όλου του προσωπικού του Νοσοκομείου έχοντας ως ελατήριο κατευθυνόμενες μικροκομματικές και προσωπικές επιδιώξεις. Οι πολίτες του Νομού πρέπει να γνωρίζουν ότι η Διοίκηση του Νοσοκομείου προσπαθεί να πετύχει το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα. Τούτο άλλωστε το γνωρίζουν καλύτερα όλοι όσοι έχουν νοσηλευθεί και νοσηλεύονται.

Η 1η Δημόσια Λογοδοσία δεν είναι κοινωνική εκδήλωση του Διοικητή προς στο προσωπικό. Ομοίως δεν είναι κοινωνική εκδήλωση η 2η Δημόσια Λογοδοσία στις 22/1/2018 που θα κληθούν να παραστούν όλες οι κομματικές οργανώσεις. Ας μη διοχετεύουμε προσωπικές εμπάθειες στον ευαίσθητο χώρο της υγείας και ας κρατήσουμε το υπέρτατο αυτό αγαθό μακριά από παθογόνα κοινωνικά μικρόβια. Η προσφορά υπηρεσιών υγείας προς τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας, ας είναι ο μόνος οδηγός μας όταν ασκούμε κριτική.