Στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Κομοτηνής θα βρεθούν την Τετάρτη κατά τη συζήτηση της κύριας αίτησης αναστολής της ΣΕΚΑΠ εναντίον των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης που έχουν επιβληθεί από το Τελωνείο Ξάνθης στην εταιρία, οι εργαζόμενοι της επιχείρησης ενώ σχετική ανακοίνωσή στήριξης εξέδωσε και το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης.

Αναλυτικά η κοινή ανακοίνωση των σωματείων εργαζομένων της ΣΕΚΑΠ αναφέρουν:

Εμείς οι εργαζόμενοι της ΣΕΚΑΠ και οι  οικογένειές μας καθώς και όλοι οι τοπικοί φορείς και παράγοντες θα βρισκόμαστε και πάλι στην Κομοτηνή την Τετάρτη 17-1-2018 στις 12:00μμ, ώστε με σθένος να υποστηρίξουμε την θέση μας για την αδιάκοπη λειτουργία της εταιρίας στην ακριτική περιοχή της Θράκης και τη βελτίωση των οικονομικών συνθηκών των καπνοπαραγωγών, αγροτών και εργαζομένων, όπως την οραματίστηκε ο ιδρυτής της.

Θα αγωνιστούμε ώστε να διατηρηθεί σε λειτουργία η ΣΕΚΑΠ, η οποία αποτελεί βασικό οικονομικό πνεύμονα της περιοχής και από τους πυλώνες της κοινωνικής συνοχής με την απαραίτητη διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας ώστε να ανακοπεί το κύμα της αποβιομηχανοποίησης που μαστίζει πλέον την Θράκη.

Μαζί με το λαό της Θράκης και την τοπική κοινωνία θα τα καταφέρουμε να διατηρήσουμε την ΣΕΚΑΠ ζωντανή, ώστε να οδηγηθεί σε πορεία μεγάλης ανάπτυξης συνεισφέροντας ακόμη πιο δυναμικά στην οικονομία της περιοχή μας.

Το εργατικό κέντρο αναφέρει:

Το εργατικό κέντρο Ν. Ξάνθης, εκφράζει την πλήρη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους της Καπνοβιομηχανίας Ξάνθης (ΣΕΚΑΠ), οι οποίοι περιμένοντας την αυριανή δικαστική απόφαση αγωνιούν για το μέλλον τους.

Ευελπιστώντας σε ένα αίσιο αποτέλεσμα περιμένουμε με αγωνία την απόφαση για τη συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου και φυσικά τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Στο πλευρό των εργαζομένων εκτός από τον φορέα μας τάσσονται και τα εργατικά κέντρα της περιφέρειας μας.