Κόντρα στις συνθήκες και στη ροή του αγώνα εκτυλίχθηκε ο αγώνας της Ξάνθη με τον Πλατανιά στα Πηγάδια που σημαδεύτηκε από τον τρομερό αέρα της συγκεκριμένης περιοχής, που εμφανίστηκε στο ματς του Σαββάτου. 

Η Ξάνθη, κόντρα στον αέρα στο πρώτο μέρος, κατάφερε να είναι ουσιαστική και να πετύχει δύο γκολ σε βάρος του Πλατανιά με πέναλτυ του Γέντριτσεκ και σουτ του Mπαξεβανίδη. Στο δεύτερο μέρος με τον αέρα να ευνοεί τις προσπάθειές δεν έκανε ιδιαίτερες φάσεις αλλά διεύρυνε το προβάδισμά της στο 78 με ένα γκολ που προήλθε από βολέ τερματοφύλακα και εντυπωσιακό πλασέ του Γέντριτσεκ. Στο σημείο εκείνο ο ουραγός Πλατανιάς ανοίχτηκε και κατάφερε να μειώσει, πρώτα με πέναλτι του Ενσικουλού στο ’79 και στη συνέχεια με γκολ του Πετρόπουλο με σουτ, στο ’88.

Οι κρητικοί απείλησαν την ομάδα του Ράσταβατς απείλησαν την Ξάνθη αλλά δεν κατάφεραν να αποσπάσουν κάτι. Ο διαφαινόμενος θρίαμβος στα τελευταία λεπτά έγινε αγχωτική νίκη. Με τη  δεύτερη εντός έδρας νίκη η Ξάνθη έφτασε τους 24 βαθμούς και βλέπει ακόμη καλύτερα την πεντάδα του πρωταθλήματος.

Το φιλμ του αγώνα από το sport24.gr

Την τρίτη της διαδοχική επικράτηση σε πρωτάθλημα και κύπελλο κατέκτησε η Ξάνθη, η οποία, έστω με μπόλικη δόση άγχους και αέρα, επικράτησε με 3-2 του Πλατανιά για την 17η αγωνιστική της Super League. Στα Πηγάδια οι ακρίτες προηγήθηκαν με 3-0 στο 78′, αλλά στο τέλος χαλάρωσαν και δέχτηκαν δύο γκολ, με αποτέλεσμα να καρδιοχτυπήσουν.

Η ομάδα της Θράκης ανέβηκε στην 6η θέση του πρωταθλήματος, έστω προσωρινά, ενώ ο Πλατανιάς, που αρχικά έβλεπε το παιχνίδι ως “τελικό”, μόνο ως τέτοιο δεν το είδε με βάση την εικόνα της στο πρώτο μέρος, που δέχτηκε δύο εύκολα γκολ. Οι Χανιώτες εξακολουθούν να παραμένουν “καθηλωμένοι” στην τελευταία θέση με έξι βαθμούς.

Αναμενόμενη σύνθεση και διάταξη (4-2-3-1) από τον Μίλαν Ράσταβατς στην Ξάνθη. Αν ήταν υγιής ο Μπρίτο θα έπαιζε αυτός στη μεσοεπιθετική γραμμή και λογικά αγωνίστηκε ο Φασίδης. Από την άλλη ο Ρόκα με τρεις στόπερ, “γεμάτη” μεσαία γραμμή (πέντε) και δύο επιθετικοί (Ενσικουλού – Πετρόπουλος). Ένα παιχνίδι το οποίο διεξήχθη κάτω από δύσκολες συνθήκες, με πολύ αέρα. Στο πρώτο μέρος ο Πλατανιάς ήταν η ομάδα που τον είχε υπέρ της, αλλά δεν το εκμεταλλεύτηκε καθόλου. Όχι μόνο αυτό, αλλά πήγε στα αποδυτήρια με δύο γκολ εις βάρος της.

Ο απερίσκεπτος Ντικαμονά ανέτρεψε στο 5′ τον Κίκε και ο Γέντρισε άνοινε το σκορ στο ίδιο λεπτό με εκτέλεση πέναλτι (1-0). Ο στόπερ του Πλατανιά σε 13 συμμετοχές μετρά 5 κίτρινες κάρτες, 2 κόκκινες (η μία απευθείας αποβολή για χτύπημα στο πρόσωπο του Πέδρο Κόντε) και δυο πέναλτι! Οι Χανιώτες προσπάθησαν να αντιδράσουν, έχασαν διπλή χαμένη ευκαιρία στο 27′ με Μαλσά και Πετρόπουλο, αλλά στο ίδιο λεπτό δέχτηκαν και δεύτερο τέρμα. Ο Λουσέρο έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, ο Κοροβέσης δεν μπόρεσε να διώξει, ο Γέντρισεκ έκανε κίνησ στην μπάλα, την άφησε όμως να περάσει, αυτή έφτασε στον Μπαξεβανίδη, ο οποίος σκόραρε με συρτό σουτ μέσα από την περιοχή (2-0).ιώτες, το πρώτο 45λεπτο δεν τέλειωσε καλά, καθώς ο Λουσέρο τραυματίστηκε στο 45′ και με την έναρξη του δεύτερου μέρους έγινε αλλαγή. Οι Χανιώτες ήταν υποχρεωμένοι να πιέσουν για να ξαναμπούν στο ματς και ενώ είχαν την κατοχή, αντιμετώπιζαν μεγάλη δυσκολία στο να πατήσουν περιοχή και να παράξουν τελικές. Η Ξάνθη με το υπέρ της 2-0 αμυνόταν, σωστά, και σε μια ανύποπτη στιγμή έφτασαν και σε τρίτο τέρμα. Ο γκολκίπερ Ζίβκοβιτς έκανε βολέ, με τη βοήθεια του αέρα βρήκε στην αντίπαλη περιοχή τον Γέντρισεκ, αυτός άφησε τη μπάλα να σκάσει και με ένα εξαιρετικό πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (3-0)!

Όλα έδειχναν πως η αναμέτρηση θα εξελιχθεί σε θρίαμβο για την Ξάνθη, αλλά η χαλάρωσε έφερε άγχος. Στην αμέσως επόμενη φάση του τρίτου τέρματος, ο Φλίσκας ανέτρεψε τον Ενσικουλού. Στο 80′ ο ίδιος παίκτης μείωσε σε 3-1 από το σημείο του πέναλτι, ενώ στο 88′ ο Πετρόπουλος σκόραρε με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή (3-2). Στην τελευταία φάση της αναμέτρησης, ο Γκζέλτσακ με δυνατό σουτ λίγο έλειψε να γράψει το 3-3. Η αλλαγή του Ρόκα με τη μετατροπή του 3-5-2 σε 4-3-3 επέδρασε καταλυτικά στην ομάδα του, αλλά εντέλει οι “ερυθρόλευκοι” έφυγαν ξανά με σκυμμένο το κεφάλι.

Γήπεδο: Ξάνθη Arena

Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος (Καβάλας)

Βοηθοί: Λάζαρος Δημητριάδης (Μακεδονίας), Σπυρίδων Βασιλόπουλος (Έβρου)

4ος: Άγγελος Αγγελάκης (Μακεδονίας)

 

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Φλίσκας, Λισγάρας, Κασάδο, Λουσέρο (46′ λ. τρ. Καμαρά), Ντε Λούκας (61′ Φασίδης), Μεχία, Κίκε (82′ Σιλά), Γέντρισεκ, Τριάδης.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Μανουέλ Ρόκα): Κλιάιτς, Ουές (68′ Παπανικολάου), Καρυπίδης, Ντικαμονά, Βάντερσον, Ντουαλά (68′ Γκζέλτσακ), Δημούτσος, Μαλσά, Ενσικουλού, Κοροβέσης, Πετρόπουλος.

 

Γκολ: 5′ πεν., 78′ Γέντρισεκ. 27′ Μπαξεβανίδης – 80′ πεν. Ενσικουλού, 88′ Πετρόπουλος

Κάρτες:  83′ Λισγάρας, 93′ Μπαξεβανίδης

 

Photo Credits: Eurokinissi