Ανακοίνωση για την απεργιακή διαδήλωση της Δευτέρας,σ τις 12.30 στην πλατεία εξέδωσε το ΣΕΚ.

Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ενάντια στα μνημόνια χαιρετίζει τις χιλιάδες εργαζόμενων που απέργησαν και διαδήλωσαν σήμερα σε όλες τις πόλεις. Οι δρόμοι πλημμύρισαν από απεργούς. Κανένας συρμός του ΜΕΤΡΟ και του ΤΡΑΜ δεν κινήθηκε, κανένα καράβι δεν βγήκε από λιμάνι και χιλιάδες εργαζόμενοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα βγήκαν στους δρόμους. Η απεργία και οι διαδηλώσεις έγιναν και πέτυχαν, κόντρα στην προσπάθεια της κυβέρνησης και της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας να την διαλύσουν παρόλο που την αποφάσισαν εκατοντάδες πρωτοβάθμια σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα. Στείλαμε το μήνυμα ότι η μάχη ενάντια στα προαπαιτούμενα και τον αντιαπεργιακό νόμο άρχισε και οι εργαζόμενοι έχουμε τη δύναμη να την κερδίσουμε.

Το πολυνομοσχέδιο που κατεβάζει η κυβέρνηση για ψήφιση στη βουλή, παρά τις προκλητικές δηλώσεις Τσακαλώτου και Αχτσιόγλου, ότι η πλειοψηφία των άρθρων του είναι φιλεργατικά, αποτελεί ένα τεράστιο χτύπημα για τους εργαζόμενους. Δεν είναι μονάχα η απαγόρευση των απεργιών και το χτύπημα των πρωτοβάθμιων σωματείων. Η ρύθμιση για την ένταξη των υπόλοιπων ΔΕΚΟ στο Υπερταμείο πριν ακόμη ψηφιστεί, έχει ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου στις αστικές συγκοινωνίες. Η διοίκηση του ΟΑΣΑ ανακοινώνει την πρόθεσή της να καταργήσει μονομερώς, όλες τις μη μισθολογικές παροχές της συλλογικής σύμβασης, (πχ παιδικούς σταθμούς, τροφεία, οδοιπορικά, κατασκηνώσεις, κλπ), ξεσηκώνοντας θύελλα οργής στους εργαζόμενους των αστικών συγκοινωνιών.

Η επιτυχία της απεργίας έχει την συνέχειά της και την Δευτέρα 15 Γενάρη, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Η ΑΔΕΔΥ προχωράει σε πανελλαδική στάση εργασίας 12 με λήξη της βάρδιας και απεργιακή συγκέντρωση στις 12.30μμ στην πλ. Κλαυθμώνος. Η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ την έχουν μετατρέψει σε 24ωρη απεργία. Όλες οι αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας (ΜΕΤΡΟ, ΤΡΑΜ, ΕΘΕΛ, ΗΛΠΑΠ, ΗΣΑΠ) προχωράνε σε 24ωρη απεργία. Η ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ οργανώνει στάση εργασίας την ίδια μέρα. Και το απόγευμα στις 5μμ στο Σύνταγμα την ώρα που θα ψηφίζεται στη βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, όλα τα συνδικάτα οργανώνουν συλλαλητήριο.

Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ενάντια στα μνημόνια καλεί την Δευτέρα 15/1 τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες να δώσουν μαζικά το παρών στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλ. Κλαυθμώνος 12:30μμ και πανελλαδικά σε όλες τις απεργιακές συγκεντρώσεις, αλλά και στο συλλαλητήριο έξω από την βουλή στις 5μμ.

Συνεχίζουμε να οργανώνουμε τους χώρους δουλειάς και τις μάχες που έχουμε μπροστά μας. Για να ξηλώσουμε τα προαπαιτούμενά τους, να σπάσουμε στην πράξη τον νόμο που απαγορεύει τις απεργίες, να πετάξουμε στα σκουπίδια τα ματωμένα πλεονάσματα τους, που χτίζονται πάνω στις πλάτες των εργαζόμενων.