Εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών τα νέα αιτήματα για την ελεύθερη διέλευση οχημάτων μονίμων κατοίκων της Θράκης για την Εγνατία Οδό καθώς επίσης του Δήμου Ελευθερούπολης και Δήμων της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας.

Στη νέα λίστα περιλαμβάνονται άλλα 928 οχήματα από τους 4 Δήμους της Ξάνθης που απαλλάσσονται από τα διόδια του Ιάσμου. Συνολικά η νέα λίστα περιλαμβάνει πάνω από 5.000 πολίτες σε όλο το μήκος της Εγνατίας Οδού. Όπως έχει δηλώσει στο Xanthi2.gr ο αρμόδιος Υπουργός Χ. Σπίρτζης, η απαλλαγή στις συγκεκριμένες διαδρομές θα συνεχίσει να ισχύει και μετά την εφαρμογή του αναλογικού συστήματος ενώ θα επιδιωχθεί να διατηρηθεί ακόμη και όταν θα ιδιωτικοποιηθεί η οδός από το ΤΑΙΠΕΔ.

Οι νέοι δικαιούχοι θα ενημερωθούν από το Υπουργείο Μεταφορών και θα τους αποσταλούν σχετικές άδειες ενώ η Εγνατία Οδός ήδη επιτρέπει την ελεύθερη διέλευση μόνο με την ανάγνωση της πινακίδας του οχήματος, εφόσον περιλαμβάνεται στους δύο πίνακες που έχουν εγκριθεί μέχρι σήμερα.

ΚΛΙΚ ΕΔΩ η νέα λίστα
ΚΛΙΚ ΕΔΩ η παλιά λίστα.
Για αιτήσεις ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Για να εντοπίσετε αν το όχημα περιλαμβάνεται κάνετε αναζήτηση με τον αριθμό κυκλοφορίας (μόνο με τα αριθμητικά στοιχεία για ευκολία).

APPROVED_DIODIA_02