Μια αγοραπωλησία χασίς στην Ξάνθη, που έγινε με δόσεις και με πίστωση, κατέληξε σε σύλληψη για δύο άνδρες από το Φανάρι της Ροδόπης. 

Αστυνομικοί της Δίωξης της Ασφάλειας Ξάνθης προσποιήθηκαν τους αγοραστές και συννενοήθηκαν για την αγοραπωλησία. Στο πρώτο ραντεβού, τη Δευτέρα στην κεντρική πλατεία οι προμηθευτές δεν εμφανίστηκαν αλλά άφησαν μικροποσότητα σε μια πινακίδα του δρόμου, κοντά στα Νεκροταφεία .

Την Τρίτη άφησαν μια μεγαλύτερη ποσότητα, 270 γραμμαρίων,  σε πινακίδα του δρόμου προς Κιμμέρια. Τελικά την Τετάρτη ήρθαν για να πάρουν τα λεφτά που ήταν προσημειωμένα και συνελήφθησαν από την αστυνομία.

Ένας από τόυς δύο οδήγησε την ασφάλεια σε ερημική τοποθεσία στην Αρωγή Ροδόπης, όπου τους υπέδειξε το σημείο που είχαν αποθηκεύσει περίπου μισό κιλό χασίς.

Οι ποσότητες των ναρκωτικών κατασχέθηκαν ενώ οι δύο συλληφθέντες οδηγούνται στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ξάνθης. Τη σχετική προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας της Ξάνθης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της αστυνομίας

Συνελήφθησαν χθες  το βράδυ, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, δύο  ημεδαποί, ηλικίας 48 και 54 ετών, κατηγορούμενοι για πώληση ναρκωτικών.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν οι δύο δράστες, διότι πούλησαν σε αστυνομικό, ο οποίος εμφανίστηκε ως υποψήφιος αγοραστής, 269,9 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, εντοπίσθηκαν επίσης σε σημεία απόκρυψης, στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης και σε αγροτική περιοχή της Ροδόπης, δύο (2) συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 535,9 γραμμαρίων, τις οποίες είχαν εναποθέσει οι δράστες.

Συνολικά κατασχέθηκαν 804,9 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, ενώ στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν επίσης 2 κινητά τηλέφωνα, 9 κάρτες κινητής τηλεφωνίας (sim) και το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ.