Ξεκίνησε η απαλλαγή διοδίων με την αλλαγή του χρόνου για τους οδηγούς της Θράκης που έχουν συμπληρώσει τις σχετικές αιτήσεις και έχουν εγκριθεί. 

Όπως ανέφερε στο Xanthi2.gr ο υπεύθυνος Διοδίων της Εγνατίας Οδού, Κωνσταντίνος Κουτσούκος, στα διόδια του Ιάσμου καθώς και των υπολοίπων σταθμών της Εγνατίας Οδού  έχουν διαβιβαστεί από το Υπουργείο Μεταφορών οι πρώτες λίστες με τις πινακίδες των οχημάτων δικαιούνται δωρεάν διέλευσης. Πρόκειται για όσους είχαν καταθέσει πρώτοι τις σχετικές αιτήσεις και έχουν εγκριθεί ενώ αυτές θα ανανεώνονται διαρκώς καθώς ξεκίνησε ο μεγάλος όγκος των αιτήσεων.

Από τους 4 Δήμους της Ξάνθης έχουν εγκριθεί ήδη 312 αιτήσεις που υποβλήθηκαν στην ειδική πλατφόρμα του Υπουργείου Μεταφορών. Οι Ξανθιώτες δικαιούνται δωρεάν διέλευσης στα διόδια Ιάσμου, οι κάτοικοι της Ροδόπης σε Ίασμο και Μέστη και οι κάτοικοι του Έβρου στη Μέστη.

Η υποβολή αιτήσεων συνεχίζεται ΕΔΩ – Κατεβάστε την πρώτη λίστα από ΕΔΩ

Δωρεάν για άνεργους και ΑΜΕΑ

Όπως αναφέρει η Εγνατία Οδός, κανονικά εφαρφμόζεται το μέτρο της δωρεάν διέλευσης για ανέργους και ΑΜΕΑ σε όλους τους σταθμούς με την επίδειξη της σχετικής κάρτας.