Δεν κύλησε ήρεμα η πρώτη νύχτα του χρόνου στην Ξάνθη καθώς Αστυνομία και Πυροσβεστική είχαν κάποια περιστατικά να αντιμετωπίσουν. 

Το πρώτο περιστατικό αφορούσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία που κλήθηκε μετά την αλλαγή του χρόνου να αντιμετωπίσει μια φωτιά. Μια αποθήκη στο Βανιάνο τυλίχτηκε στις φλόγες και η Πυροσβεστική βρέθηκε με οχήματα και προσωπικό στην κατάσβεσή της, καταφέροντας να την περιορίσει και στη συνέχεια να τη σβήσει πλήρως.

Ντελαπάρισε και άρπαξε φωτιά ΙΧ στη Λευκόπετρα

Στο Κέντρο Αμέσου Δράσεως της Αστυνομίας ο χρόνος άλλαξε ήρεμα και χωρίς προβλήματα με τη δραστηριότητα να κρίνεται φυσιολογική από τα στελέχη της Αστυνομίας Ξάνθης. Τα ξημερώματα όμως κλήθηκε να αντιμετωπίσει, από κοινού με την Πυροσβεστική, ένα σοβαρό τροχαίο που, ευτυχώς, εξελίχθηκε χωρίς θύματα.

Ένας άνδρας, οδηγώντας το ΙΧ του στη Λευκόπετρα έφυγε από το δρόμο και  αναποδογύρισε. Ο οδηγός κατάφερε να βγει ενώ στο όχημα ξέσπασε πυρκαγιά. Η άμεση επέμβαση περιόρισε την έκταση της πυρκαγιάς ενώ σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από τον τόπο του ατυχήματος, ήταν εμφανώς υπό την επήρεια αλκοόλ. Αν και το όχημα υπέστη σχεδόν ολική καταστροφή ο οδηγός βγήκε από το όχημα σώος και ασφαλής.

Δεν ήρθε ακόμη το πρώτο παιδί του χρόνου

Aπόλυτα ήρεμα κύλησε η πρώτη νύχτα στο χώρο ευθύνης του Λιμεναρχείου Λάγους. Τόσο στο Λιμάνι του Λάγους δεν προσέγγισε κάποιο πλοίο όσο και γενικότερα στη θάλασσα δεν υπήρξε κάποιο περιστατικό που να χρειαστεί την επέμβαση των στελεχών του Λιμενικού.

Τέλος, η πρώτη νύχτα του χρόνου δεν έχει φέρει ακόμη το πρώτο παιδί για την Ξάνθη, σύμφωνα με τα στοιχεία της Μαιευτικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ξάνθης.