Το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης στη συνεδρίαση του, της 27ης Δεκεμβρίου 2017 ασχολήθηκε με το ζήτημα που αφορά τις εξαγγελίες της διοίκησης της ΣΕΚΑΠ περί πιθανής διαδικασίας αναγκαστικής πτώχευσης.

Μετά από διαλογική συζήτηση που διεξήχθη, το Δημοτικό Συμβούλιο

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

Την έκδοση ψηφίσματος και την αποστολή του, στον Πρωθυπουργό της Ελλάδος, στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, στον Υπουργό Οικονομίας & Ανάπτυξης, στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων της Βουλής καθώς και να δημοσιευθεί  το παρόν στα ΜΜΕ

ΨΗΦΙΣΜΑ

Ο Δήμαρχος Ξάνθης και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξάνθης, ομόφωνα εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας, αλλά και την ανησυχία της τοπικής κοινωνίας, σχετικά με το μέλλον της ιστορικής ΣΕΚΑΠ καθώς και την επιθυμία μας να συμβάλλουμε ουσιαστικά στην απρόσκοπτη λειτουργία του εργοστασίου.

Μια ιστορική εταιρεία που διεσώθη μόλις χθες και μετετράπη σήμερα από προβληματική και υπερχρεωμένη σε κερδοφόρα με αναπτυξιακή τροχιά,  δυστυχώς βρίσκεται πάλι στο σημείο «μηδέν», φορτωμένη από την περίοδο του 2009 με ένα υπέρογκο ποσό προστίμου 38,2 εκατομμυρίων ευρώ.

Είναι τραγικό σήμερα, για μία υγιή και κερδοφόρα επιχείρηση που δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ, που απασχολεί εκατοντάδες εργαζόμενους, συνεισφέρει εκατομμύρια κάθε χρόνο στα δημόσια έσοδα και στα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας μας, ένας οικονομικός και εργασιακός «πνεύμονας» για την Ξάνθη και την ευρύτερη περιοχή, να κινδυνεύει να βάλει λουκέτο.

Η εταιρεία είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομία της περιοχής μας, η απρόσκοπτη λειτουργία της είναι προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, καθώς προσφέρει, έμμεσα ή άμεσα, θέσεις εργασίας σε περισσότερες από 200 οικογένειες.

Σε μια περίοδο που οι επενδύσεις και οι θέσεις εργασίας είναι το βασικό ζητούμενο, κάνουμε έκκληση, να βρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα το οποίο έχει προκύψει, ώστε να μην οδηγηθεί σε πτώχευση η ΣΕΚΑΠ.

Κάνουμε έκκληση να συνυπολογιστούν τα επακόλουθα που θα έχει για την κοινωνία μας οποιαδήποτε παρεμπόδιση της ομαλής λειτουργίας της επιχείρησης.

Το παρόν να αποσταλεί στον κ. Πρωθυπουργό, στον κ. Πρόεδρο Της Βουλής, στον κ. Υπουργό Οικονομίας & Ανάπτυξης, στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων της Βουλής καθώς και να δημοσιευθεί  το παρόν, στα ΜΜΕ