Ανακοίνωση για το θέμα της ΣΕΚΑΠ εξέδωσε η Μητρόπολη της Ξάνθης .

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Η Ιερά Μητρόπολις Ξάνθης και Περιθεωρίου παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία τις πρόσφατες εξελίξεις στο ζήτημα της Καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ Α.Ε. η οποία αποτελεί δημιούργημα το κορυφαίου συνδικαλιστή Αλέξανδρου Μπαλτατζή, έχει διαδραματίσει σπουδαίο και ιστορικό ρόλο τόσο στο συνεταιριστικό κίνημα, όσο και στην εθνική ανασυγκρότηση του ακριτικού μας τόπου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην τοπική μας κοινωνία καλεί σε συστράτευση όλων των τοπικών φορέων, ώστε να αποφευχθεί η διακοπή λειτουργίας του εργοστασίου της εταιρείας, το οποίο σε καιρούς οικονομικής δυσπραγίας δίνει δουλειά σε εκατόν ογδόντα οικογένειες της ακριτικής μας περιοχής.

Με γνώμονα το κοινό καλό, η τοπική μας Εκκλησία παροτρύνει όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου να συνεργαστούν ώστε να ασκήσουν κάθε νόμιμη επιρροή για τη συνέχεια της λειτουργίας της ΣΕΚΑΠ Α.Ε.

Με ιδιαίτερο σεβασμό στις αποφάσεις της δικαιοσύνης, οφείλει, χάριν της αληθείας, να επισημάνει πως μία πιθανή αρνητική εξέλιξη στην αυριανή αίτηση ανακοπής που έχει υποβάλλει η εταιρεία προς το Εφετείο Κομοτηνής, θα έχει τεράστιο κοινωνικό κόστος και μπορεί να επιφέρει ακόμη και τραγικές συνέπειες στη ζωή των εργαζομένων και των οικογένειών τους.

Ελπίζουμε πως η έκκλησή μας αυτή να γίνει έστω και την τελευταία στιγμή δεκτή και η αυριανή ημέρα να είναι μία ημέρα χαράς και προοπτικής για την ΣΕΚΑΠ Α.Ε., της οποίας η λειτουργία έχει παράλληλα με την οικονομική και κορυφαία εθνική σπουδαιότητα.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος δηλώνει την προσωπική του συμπαράσταση στους εργαζομένους της εταιρείας και εύχεται κάθε επιτυχία στον καλό τους αγώνα.