Συζήτηση με θέμα τις εξελίξεις στη ΣΕΚΑΠ πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Συμβόύλιο Ξάνθης προ ημερησίας διάταξης με τη συμμετοχή της διοίκησης της ΣΕΚΑΠ και των σωματείων εργαζομενων και των επικεφαλής των παρατάξεων.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Κοινωνίας Δημοτών Μ. Φανουράκης άσκησε κριτική για το γεγονός ότι δεν κλήθηκαν οι τρεις βουλευτές του Νομού που ήδη έχουν προβεί σε μια σειρά από ενέργειες, όπως είχε ζητήσει νωρίτερα με ανακοίνωσή του από τη δημοτική αρχή.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Χ. Δημαρχόπουλος σημείωσε ότι η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση είναι σημαντική και έχουν γίνει ενέργειες αλλά έχει ακούσει τις απόψεις τους σε διάφορες δηλώσεις ζητώντας να εγκριθεί η έκδοση ενός ψηφίσματος που θα αποσταλεί στην πολιτική ηγεσία και τον Πρωθυπουργό για λύση του θέματος.

Από την πλευρά της Διοίκησης της ΣΕΚΑΠ παραβρέθηκε ο κ. Δρόσος ο οποίος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η εταιρία δεν συναινεί σε κρίσεις για τις αποφάσεις της δικαιοσύνης ή επιθέσεις αλλά ζητά χρόνο να διαχειριστεί νομικά την υπόθεση, προσβάλλοντας την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου, χωρίς να μπλοκάρεται η διακίνηση των προϊόντων της εταιρίας από το Τελωνείο.

Το ψήφισμα αναμένεται να εκδοθεί το πρωί της Πέμπτης.