Ανακοίνωση για το θέμα της ΣΕΚΑΠ εξέδωσε το Επιμελητήριο Ξάνθης που ζητά πρωτοβουλίες για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί:

Ένας ακόμη οικονομικός και εργασιακός «πνεύμονας» στην Ξάνθη κινδυνεύει να βάλει λουκέτο. Μια ιστορική εταιρεία που διεσώθη στο παρά πέντε από τον κ. Ιβάν Σαββίδη και μετετράπη αμέσως, από προβληματική και υπερχρεωμένη, σε κερδοφόρα δίνοντας αναπτυξιακή τροχιά με καινοτόμες ιδέες. Δυστυχώς βρίσκεται σε σημείο ΜΗΔΕΝ και πάλι φορτωμένη από ένα υπέρογκο ποσό προστίμου 38,2 εκατομμύρια ευρώ, από μία περίοδο (2009) που η σημερινή διοίκηση και ο επιχειρηματίας δεν είχαν καμία ευθύνη, παρόλο που η διοίκηση εκείνης της εποχής ΑΘΩΩΘΗΚΕ.

Είναι τραγικό, για μία υγιή και κερδοφόρα επιχείρηση που απασχολεί εκατοντάδες εργαζόμενους και εισρέουν εκατομμύρια κάθε χρόνο στα ασφαλιστικά ταμεία και στα δημόσια έσοδα, να βλέπουμε το δέντρο και όχι το δάσος.

Κάνουμε έκκληση να βρεθεί άμεσα νομική – πολιτική λύση στο πρόβλημα το οποίο έχει προκύψει, ώστε να μην οδηγηθεί σε πτώχευση η ΣΕΚΑΠ, σε μια περίοδο που οι επενδύσεις και οι θέσεις εργασίας είναι το βασικό ζητούμενο για να απεμπλακεί η τοπική κοινωνία και η εγχώρια οικονομία από το βάρος των μνημονίων.

Θέτουμε το θέμα προ των ευθυνών των τριών βουλευτών του νομού μας προκειμένου να βρεθεί άμεσα λύση διάσωσης της συγκεκριμένης καπνοβιομηχανίας.

Κάνουμε έκκληση στον Περιφερειάρχη ΑΜΘ να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες καλώντας τους τρεις βουλευτές, τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης, τους Δημάρχους του νομού μας και όλους τους φορείς σε έκτακτη σύσκεψη – σήμερα κιόλας – προκειμένου να συγκροτηθεί κοινό μέτωπο, με κοινές θέσεις και προτάσεις για την διάσωση της καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ.