Δικαίωση για 180 απολυμένους εργαζόμενους στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων (Β.Φ.Λ). Όχι μόνο επιστρέφουν στη δουλειά τους αλλά λαμβάνουν και τα δεδουλευμένα τους.

 Οι εργαζόμενοι γιόρτασαν την χαρμόσυνη αυτή είδηση σε μια ειδική συνεδρίαση που διεξήχθη στο  Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καβάλας κατά την οποία επικυρώθηκαν οι αποφάσεις της τριμερούς διαβούλευσης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στην Αθήνα, παρουσία εκπροσώπων των εργαζομένων, της εργοδότριας εταιρείας και του υπουργείου Εργασίας.

Σύμφωνα με την απόφαση, καταβάλλονται άμεσα όλα τα δεδουλευμένα στους 180 πρώην εργαζόμενους – απολυμένους  και επιστρέφουν στις θέσεις εργασίας τους.

Βάσει όσων αποφασίστηκαν ανάμεσα στους εργαζομένους και την εργοδότρια εταιρεία και την πρόταση που κατέθεσε η τελευταία, μετά από παρέμβαση του υπουργείου Εργασίας, προβλέπεται μεταξύ άλλων: α) η άμεση επιστροφή όλων των απολυμένων στις αρχικές τους θέσεις μέχρι και τις 22 Ιανουαρίου 2018, β) η άμεση καταβολή ποσού 4.000 ευρώ ως έναντι των δεδουλευμένων που έχουν να λαμβάνουν οι εργαζόμενοι, γ) η καταβολή έντεκα ισόποσων δόσεων μέχρι 31/12/2018 για τη συνολική εξόφληση των δεδουλευμένων που θα λαμβάνουν μαζί με τον μηνιαίο μισθό τους.

Σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά ο πρόεδρος του σωματείου Νίκος Βογιατζής στο Σώμα της Γενικής Συνέλευσης, η εργοδότρια εταιρεία εντός του 2018 θα προχωρήσει σε εξυγίανση της βιομηχανικής μονάδας και θα θέσει σε εφαρμογή ελκυστικό πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου όσων εργαζομένων το επιθυμούν.

Ο πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων υπογράμμισε ότι στόχος είναι η σταδιακή αποκατάσταση τους κλίματος εμπιστοσύνης ανάμεσα στους εργαζόμενους και την εταιρεία, ενώ μετέφερε την άποψη του υπουργείου ότι κρίνει θετικά την υποβληθείσα πρόταση της εργοδότριας εταιρείας. Επίσης, χαρακτήρισε τον 18μηνο αγώνα των εργαζομένων αγώνα δικαίωσης, υπογραμμίζοντας ότι επιστρέφουν στη δουλειά με αξιοπρέπεια και ίσα δικαιώματα.

Ο κ. Βιογιατζής στην ομιλία του χαρακτήρισε υποδειγματική τη διαδικασία που ακολούθησε το υπουργείο Εργασίας  ενώ εξήρε το ρόλο του γενικού γραμματέα του υπουργείου Ανδρέα Νεφελούδη.

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)