Ομάδα αγνώστων με καλυμμένα πρόσωπα εισέβαλε την Πέμπτη στην ΕΣΗΕΜ-Θ γύρω στις 12 το μεσημέρι και αφού ακινητοποίησε με απειλές τους εργαζόμενους της γραμματείας που ήταν παρόντες προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές σε γραφεία και εξοπλισμό. 

Οι κουκουλοφόροι κατευθύνθηκαν στοχευμένα στον όροφο όπου στεγάζεται η γραμματεία της Ένωσης και ζήτησαν απειλητικά από τους εργαζόμενους να μην κινηθούν επειδή θα εξελιχθεί “μια παρέμβαση υπέρ των φυλακισμένων”. Στη συνέχεια κατέστρεψαν εξοπλισμό στα γραφεία του ορόφου (υπολογιστές, τηλεόραση, φωτοτυπικά) και τράπηκαν σε φυγή.

Η βίαιη εισβολή στην ΕΣΗΕΜ-Θ, σε συνέχεια της χθεσινοβραδινής επίθεσης στα δημοτικά ΜΜΕ, δείχνει ότι υπάρχει οργανωμένη επιχείρηση τρομοκράτησης του δημοσιογραφικού κόσμου.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ ζητεί από τις αρχές να προστατεύσουν τον κόσμο της Ενημέρωσης από κάθε ανάλογη ενέργεια και να οδηγήσουν στη Δικαιοσύνη όσους φέρουν την ευθύνη για τις επιθέσεις.

Η σημερινή επίθεση, όπως και η χθεσινοβραδινή, θα αναφερθεί στην Πλατφόρμα του Συμβουλίου της Ευρώπης για την ασφάλεια των δημοσιογράφων.