Στο Δήμο Μύκης βρέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.

Μετά από αίτημα που είχε εκφράσει ο Δήμαρχος στην προηγούμενη επίσκεψή του το Νοέμβριο, ο Υπουργός βρέθηκε στη Σμίνθη για να παραδώσει μια υδροφόρα καθώς και ένα όχημα 4Χ4 για τις ανάγκες του Δήμου.

Τον υπουργό συνόδευσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης αλλά και ο Πρόεδρος  της Εγνατίας Οδού Απόστολος Αντωνούδης καθώς υπήρξαν ανακοινώσεις τόσο για τον κάθετο άξονα, όσο και για το έργο της σύνδεσης του Κενταύρου με την επαρχιακή οδό.

Μάλιστα, στη διάρκεια της επίσκεψης ο Δήμαρχος Καπζά Τζεμήλ δώρισε στον Υπουργό γλυκά της περιοχής και στον Πρόεδρο της Εγνατίας Οδού τη μελέτη του έργου του Κενταύρου, ώστε να προχωρήσει άμεσα η ένταξη και υλοποίηση του έργου, όπως υποσχέθηκαν Χ. Σπίρτζης και Α. Αντωνούδης.

Στις 11 Ιανουαρίου δημοπρατείται το πρώτο τμήμα του Κάθετου Άξονα

Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ο Υπουργός συναντήθηκε με το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο και συζήτησαν τα θέματα του Δήμου. Αφού τον ευχαρίστησαν για την παραχώρηση των δύο οχημάτων, συζήτησαν  το θέμα του κάθετου άξονα Ξάνθης-Ελληνοβουλγαρικών Συνόρων, με τον Υπουργό να αναφέρει ότι στις 11 Ιανουαρίου δημοπρατείται το πρώτο τμήμα του κάθετου άξονα.

Επίσης το θέμα του Κενταύρου με το έργο της σύνδεσης του οικισμού σε τρεις κλάδους, με τον κεντρικό επαρχιακό δρόμο, προϋπολογισμού 2,4 εκατ. ευρώ.

Την ικανοποίησή τους εξέφρασαν οι βουλευτές του Νομού για τις εξελίξεις ενώ ευχαρίστησαν τον Υπουργό για την απόφαση απαλλαγής των κατοίκων της Θράκης από τα διόδια και τα έργα στην περιοχή και έκαναν λόγο για την ανάγκη να συζητηθεί σύντομα και το θέμα του κόμβου του κάθετου άξονα με το υπόλοιπο οδικό δίκτυο.

Ευχαριστίες Δημάρχου σε Υπουργό και Βουλευτές

Στις δηλώσεις του αμέσως μετά ο Δήμαρχος Μύκης ανέφερε: «Υποδεχτήκαμε τον Υπουργό για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες. Την πρώτη φορά του θέσαμε κάποια προβλήματα και πήρε κάποιες δεσμεύσεις για άμεση ανταπόκριση που ήταν άμεση και πράγματι σήμερα μας επισκέφθηκε και τήρησε τις δεσμεύσεις του» είπε αναφερόμενος τόσο στα οχήματα που παρέδωσε στο Δήμο όσο, κυρίως, «στην ανακοίνωση και τη δέσμευση για την ένταξη του δρόμου του Κενταύρου που ταλαιπωρεί χρόνια τον οικισμό, ένα παλιό ενταγμένο έργο που είχε απενταχθεί- και πιστεύουμε ότι σύντομα θα ξεκινήσει η δημοπρασία» όπως είπε.

«Τον ευχαριστούμε θερμά όπως και τους βουλευτές, καθώς η συνεργασία που υπάρχει είναι σημαντικό και εύχομαι το 2018 να έχουμε καλές στιγμές και ανακοινώσεις έργων για ζητήματα που αφορούν στο Δήμο μας», είπε ο Δήμαρχος Μύκης και ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλους.

Σπίρτζης: Ο Δήμος Μύκης χρειάζεται στήριξη

Στις δηλώσεις του ο Υπουργός ανέφερε: «Ήρθαμε για να παραδώσουμε στο Δήμο Μύκης μια υδροφόρα για την ενίσχυση του Δήμου, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες και ένα μεγάλο όχημα 4Χ4. Πιστεύουμε ότι χρειάζεται κάθε στήριξη ο Δήμος Μύκης και η Ξάνθη και ήδη η Εγνατία έχει πάρει την εντολή να προχωρήσει άμεσα στην ένταξη και υλοποίηση του έργου της σύνδεσης του οικισμού του Κενταύρου με τον κεντρικό δρόμο.»

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε ότι το εκπτωτικό προϊόν της πρώτης δημοπρασίας θα αξιοποιηθεί για τη συνέχεια του έργου, τονίζοντας ότι ο κάθετος άξονας είναι πάγιο αίτημα της Ξάνθης για να άρει την απομόνωση. Νωρίτερα, απευθυνόμενος στους δημοτικούς συμβούλους είπε ότι δεν πρέπει να αισθάνεται κανείς εγκαταλειμμένος στην περιοχή, καθώς για την κυβέρνηση η Θράκη αποτελεί τη βαλκανική ενδοχώρα.

Νωρίτερα ο Υπουργός είχε εγκαινιάσει ένα τμήμα του κάθετου άξονα στον Έβρο, λέγοντας ότι τον Ιούνιο του 2018 θα έχει ολοκληρωθεί όλος ο άξονας, ενώ μετά την επίσκεψη παρέμεινε στην Ξάνθη προκειμένου να συναντήσει κάποιους από τους φίλους του καθώς και τους βουλευτές του Νομού.