Νέο επεισόδιο προκλήθηκε μετά την υπόθεση της έφεσης του Δήμου σε βάρος των συμβασιούχων και τις αντιδράσεις των εργαζομένων σε βάρος του Δήμου.  Με ανακοίνωσή της η παράταξη Φανουράκη κατηγορεί το Δήμαρχο ότι επιχείρησε να επιμερίσει την ευθύνη της πολιτικής απόφασης στην αντιπολίτευση και ότι πριν τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής είχε προηγηθεί συνάντησή του με τους συμβασιούχους, που δεν τους γνωστοποιήθηκε. Στην ανακοίνωσή τους καλούν τους εργαζομένους να ενημερώνουν και την αντιπολίτευση για τις συναντήσεις ή τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Κοινωνίας Δημοτών, που υπογράφουν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι:

Όταν ένας Δήμαρχος – ποιος άλλος; ο κ. Δημαρχόπουλος και οι συνεργάτες του – μία Νομική Υπηρεσία του Δήμου της Ξάνθης άλλα συζητούν και αποφασίζουν πίσω από κλειστές πόρτες και άλλα στις συνεδριάσεις των Επιτροπών, άλλα λένε σήμερα και άλλα διαβεβαιώνουν αύριο, όταν επίσης αποφασίζουν κατά περίπτωση ή επιλεκτικά και εν τέλει προτείνουν στους Δημοτικούς Συμβούλους ως μόνο νόμιμο δρόμο μία συγκεκριμένη απόφαση που αφορά μια αναγκαία νομική ενέργεια, τότε ένα είναι βέβαιο:

 Ή είναι απόλυτα ερασιτέχνες ή προσπαθούν να οδηγήσουν το σώμα των Επιτροπών ή του Δημοτικού Συμβουλίου σε επιλεκτικές και όχι δίκαιες αποφάσεις και συμπεριφορές.
 Όσοι επίσης πολίτες, οδηγούμενοι από την προσωπική τους αγωνία, συμμετέχουν σε αυτό το ατελέσφορο παιχνίδι κουτοπονηριάς του κ. Δημαρχόπουλου επίσης το μόνο σίγουρο είναι ότι θα αδικηθούν ή θα ταλαιπωρηθούν πολύ χωρίς να το αξίζουν.
Επειδή λοιπόν το ψέμα, η υποκρισία και η διγλωσσία του κ. Δημαρχόπουλου είναι γνωστή σε όλους, καλό θα είναι και οι υπάλληλοι του Δήμου ή όσοι πολίτες έχουν μία προσωπική ή εργασιακή διαφορά με κάποια υπηρεσία του Δήμου να ενημερώνουν εκ των προτέρων και αναλυτικά όλες τις παρατάξεις και όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους προσωπικά, έτσι ώστε ο καθένας από αυτούς να έχει έγκυρη και άμεση ενημέρωση για να μπορεί να καταλήγει με ασφάλεια σε μία δίκαιη απόφαση την οποία και θα υπερψηφίζει.
Κύριε Δημαρχόπουλε, για άλλη μια φορά σας παρακαλούμε σταματήστε να κοροϊδεύετε μία ολόκληρη πόλη και καλό θα είναι να είστε πιο ειλικρινής και προσεκτικός με τους Υπαλλήλους του Δήμου μας οι οποίοι, παρά τις όποιες αντίξοες συνθήκες, προσπαθούν να κρατήσουν το Δήμο μας όρθιο, πολλές φορές ενάντια στα δικά σας ολέθρια σφάλματα…
Και κυρίως σταματήστε να ψάχνετε μονίμως άλλοθι ή συνενόχους στα βαριά λάθη που συνεχώς υποπίπτετε..
Δυστυχώς καταλήγετε αναξιόπιστος και μόνος.