Με ανακοίνωσή του αργά το απόγευμα της Πέμπτης, ο Δήμος Ξάνθης απαντά στην ανακοίνωση του Δ.Σ. του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Νομού Ξάνθης για το θέμα των συμβασιούχων και την κριτική που δέχτηκε.

Όπως αναφέρει: 

Η Δημοτική Αρχή από την ανάληψη των καθηκόντων της, βρίσκεται στο πλευρό όλων των υπαλλήλων που απασχολούνται στο Δήμο Ξάνθης, χωρίς να έχει προβεί ποτέ σε καμία διάκριση, αφού τα θετικά αποτελέσματα τους μεταφράζονται στην ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Αντιπαρερχόμαστε στα περί εμπαιγμού και εφαρμογής αντικανονικών διαδικασιών, επειδή ευθύνη μας είναι η ξεκάθαρη στάση και όχι η επιδίωξη οποιουδήποτε πολιτικού οφέλους.  

Οι δημοτικοί υπάλληλοι έδωσαν έναν αγώνα. Στην προκειμένη περίπτωση υπάρχουν δύο δικαστικές αποφάσεις για ομάδες εργαζομένων του Δήμου μας, οι οποίες τους δικαιώνουν (για δώρο Πάσχα – Χριστουγέννων και επίδομα αδείας) με διαφορετικό τρόπο.

Ο Δήμος Ξάνθης εφαρμόζει τις αποφάσεις των δικαστηρίων οι οποίες είναι σεβαστές από όλους. Όμως, η μια δικαστική απόφαση είναι προσωρινά εκτελεστή (για ΝΠΔΔ του Δήμου Ξάνθης), ενώ η άλλη όχι (για το Δήμο Ξάνθης).

Είναι δεδομένο ότι ο Δήμος Ξάνθης θα κατέβαλε τα δεδικασμένα, εφόσον η δικαστική απόφαση ήταν τουλάχιστον προσωρινά εκτελεστή. Το γεγονός ότι αυτή δεν ήταν, δεν άφηνε και τα περιθώρια για την απαραίτητη αιτιολόγηση και τεκμηρίωση στη Νομική Υπηρεσία και στα μέλη όλων των παρατάξεων που απαρτίζουν την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου μας, ώστε να αποφασίσουν διαφορετικά.

Η συγκεκριμένη «φασαρία» σε καμία περίπτωση δεν σχετίζεται με την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των εργαζομένων. Όταν με σκιαμαχίες και κινδυνολογικές προβλέψεις, συνειδητά ανυπόστατες, επιδιώκεται η συσπείρωση καλοπροαίρετων αγωνιούντων εργαζομένων, δυστυχώς μπορεί βραχυπρόθεσμα να εξυπηρετούνται μικροσκοπιμότητες, αλλά ιστορικά έχει αποδειχθεί ξεπερασμένο.

Κανείς δεν μπορεί να εμπαίζει με τα δικαιώματα των εργαζομένων και τη νομιμότητα.

Για καμιά σκοπιμότητα και για κανένα μικροπολιτικό συμφέρον.

Ξεκάθαρα.