Την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε τελετή παράδοσης έξι εκχιονιστικών οχημάτων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από το Διαδριατικό Αγωγό Φυσικού Αερίου (TAP AG), στο πλαίσιο του διαπεριφερειακού προγράμματος Δωρεάς Οχημάτων Κοινής Ωφέλειας | ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ, Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ που ο ΤAP υλοποιεί στη Βόρεια Ελλάδα.

Τα έξι εκχιονιστικά είναι οχήματα-πολυμηχανήματα με κίνηση σε όλους τους τροχούς. Εκτός από τον εκχιονιστικό μηχανισμό και τις αλατιέρες, συνδυάζουν τις ιδιότητες χλοοκοπτικού, κοπτικού και μηχανήματος κλαδέματος. Κατά συνέπεια, αναμένεται να υποστηρίξουν τις υπηρεσίες της Περιφέρειας σε ό,τι αφορά τον καθαρισμό χιονιού και πάγου το χειμώνα, καθώς και τη συντήρηση δρόμων και άλλων δημόσιων χώρων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Τα έξι εκχιονιστικά παρέλαβε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, κ. Χρήστος Μέτιος. Κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής, ο κ. Μέτιος τόνισε:

«Το τελευταίο διάστημα υλοποιείται στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ένα έργο ενεργειακής υποδομής διεθνούς σημασίας. Η κατασκευή του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου ΤΑΡ, ο οποίος θα έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει φυσικό αέριο στις αγορές της Ευρώπης και των Βαλκανίων, ξεκίνησε από τους Κήπους του Έβρου, και σήμερα προχωρά σε όλη την Περιφέρειά μας. Πρόκειται για ένα έργο που θα ενισχύσει ιδιαίτερα το γεωπολιτικό ρόλο της περιοχής μας, παρέχοντας ταυτόχρονα σημαντικά οφέλη στις τοπικές μας κοινωνίες, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας. Για αυτούς τους λόγους, η Περιφέρειά μας έχει αναπτύξει μια εποικοδομητική συνεργασία με τον ΤΑΡ, για την οποία θέλω και δημόσια να εκφράσω την ικανοποίησή μου, αναμένοντας βέβαια να ολοκληρωθεί σε ό,τι αφορά και τις υπόλοιπες προτάσεις που έχουμε καταθέσει. Σήμερα, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, παραλαμβάνει από τον ΤΑΡ έξι εκχιονιστικά οχήματα. Η δωρεά αυτή θα ενισχύσει τις δυνατότητες αποχιονισμού της Περιφέρειάς μας συνδράμοντας το έργο των υπηρεσιών μας σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες. Παραλαμβάνω λοιπόν τα νέα αυτά εκχιονιστικά οχήματα-πολυμηχανήματα εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι η συγκεκριμένη δωρεά θα είναι προς όφελος των πολιτών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.»

Από την πλευρά του, ο κ. Σπύρος Νάκος, Υπεύθυνος Τοπικών Κοινωνιών για την Ανατολική Μακεδονίας και Θράκη εξέφρασε την ικανοποίησή του που ο ΤΑΡ συμβάλλει στην προστασία και την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής, ενώ ευχαρίστησε τον κ. Μέτιο και τις περιφερειακές αρχές για την εξαιρετική συνεργασία τους. Χάρη σε αυτή κατέστη δυνατή η παράδοση των οχημάτων σε λιγότερο από 6 μήνες από την ανακοίνωση της μεγάλης αυτής επένδυσης.