Στις 6.30 μ.μ. της Τετάρτης διοργανώνεται στο Δημοτικό Αμφιθέατρο το 2ο Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών της Ξάνθης. 

Το 13ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης μαζί με τη Μεικτή χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Ξάνθης διοργανώνουν φέτος το Φεστιβάλ, παίρνοντας τη σκυτάλη από το 6ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης και κατά την εκδήλωση θα δώσουν τη σκυτάλη για τη διοργάνωση του 2018 σε ένα άλλο Δημοτικό Σχολείο της Ξάνθης που θα έχει όλη την ευθύνη του Φεστιβάλ για τη νέα χρονιά.

Τα 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 6ο, 9ο, 10ο, 12ο, 13ο, 14ο, 18ο Δημοτικά σχολεία Ξάνθης, το 3ο Γυμνάσιο και το 18ο Νηπιαγωγείο θα είναι αυτά που θα εμφανισθούν στ ο 2ο “Ξάνθειο Φεστιβάλ” Σχολικών Χορωδιών και Ορχηστρών.

2η διοργάνωση στην Ξάνθη

Σύμφωνα με τη διευθύντρια του σχολεία Εύη Στυλιανίδου και τον μαέστρο Φώτη Κοντό, ο  θεσμός παρουσιάζει ιδιαίτερη δυναμική και ενδιαφέρον σε επίπεδο καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό.

“Τα ζητήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς πολλά, αλλά με καλή θέληση, συντονισμό, αποδοχή και πίστη, λύνονται από τους έχοντες την ευθύνη και ο θεσμός προχωρά μπροστά με τα χαμόγελα των παιδιών να δίνουν το συγκριτικό πλεονέκτημα στην όλη διαδικασία και ταυτόχρονα θάρρος και ελπίδα σε όλους για το μέλλον.” ανέφεραν σε συνέντευξή τους στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης.