Χιόνι σκέπασε όλο τον ορεινό όγκο της Ξάνθης καθώς η χιονόπτωση, που είχε ξεκινήσει το απόγευμα, εντάθηκε τα μεσάνυχτα και διήρκεσε μέχρι το πρωί.

Στην περιοχή του Δήμου Μύκης, όλη τη νύχτα τα εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφέρειας έριχναν αλάτι στον κεντρικό άξονα ενώ τα συνεργεία του Δήμου ήταν επί ποδός σε διάφορα σημεία. Το κεντρικό δίκτυο κρατήθηκε ανοιχτό αλλά προβλήματα παρουσιάζονται μετά το 31ο χιλιόμετρο προς τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή και αντιολισθητικές αλυσίδες.

Όπως σημειώνει ο Δήμαρχος της Μύκης Καπζά Τζεμήλ, η χιονόπτωση όλη τη νύχτα ήταν συνεχής με συνέπεια να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα αλλά με το πρώτο φως της ημέρας η κίνηση προς το 90% του Δήμου από το πρωί διεξάγεται σχεδόν κανονικά. Όπως σημειώνει όμως πρέπει όλοι οι οδηγοί να είναι προσεκτικοί και να έχουν πάντα μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες, αυτές τις μέρες.

Τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ έφτασαν μέχρι τη Μύκη ενώ δεν εκτελέστηκαν και τα σχολικά δρομολόγια από και προς τους οικισμούς, βορειότερα της Μύκης. Kατά τα άλλα τα σχολεία λειτουργούν όλα εκτός από τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας που δεν έφτασαν τα σχολικά λεωφορεία. Οι εκπαιδευτικοί έφτασαν όλοι στα σχολεία τους.

Η κίνηση προς τη Σταυρούπολη διεξάγεται χωρις προβλήματα. Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και στους ορεινούς οικισμούς του Νομού Ροδόπης.

Δείτε ακόμη: Η κατάσταση στο ορεινό δίκτυο της ΑΜΘ

Λιεβαδίτης τη νύχτα. Φωτο Α. Βαρελτζίδης
Κένταυρος Ξάνθης το πρωί

Ο δρόμος προς την ορεινή περιοχή

Ο Κένταυρος τη νύχτα