Μια ανακοίνωση που θα συζητηθεί εξέδωσε λίγο πριν τις 3 μ.μ. της Τρίτης η ΝΟΔΕ της Νέας Δημοκρατίας στην Ξάνθη.

Η Νομαρχιακή Οργάνωση κατηγορεί την κυβέρνηση και τους τοπικούς βουλευτές για προχειρότητα που οδήγησε στη μη διαγραφή του προστίμου 38,2 εκατ. ευρώ της ΣΕΚΑΠ από το Διοικητικό Εφετείο της Κομοτηνής.

Υπενθυμίζει ότι την άνοιξη, σε μια θυελλώδη συνεδρίαση στη Βουλή, ο αρχηγός της ΝΔ είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι είχε φέρει «φωτογραφική» τροπολογία στη Βουλή προκειμένου να διαγραφεί το πρόστιμο της επιχείρησης και είχε εξαπολύσει επίθεση σημειώνοντας ότι ο Πρωθυπουργός εξυπηρετούσε τα συμφέροντα του ομογενή επιχειρηματία.

Η ανακοίνωση έρχεται σε αντίθεση με τη θέση αυτή που είχε προκαλέσει μεγάλη διαμάχη σε πολιτικό επίπεδο . Από την άλλη πλευρά ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ έχει κατηγορήσει τη ΝΔ για την επιβολή του προστίμου καθώς και για το γεγονός ότι δεν είχε γνωστοποιήσει στον επιχειρηματία την ύπαρξή του, κατά τη διαδικασία εξαγοράς ενώ είχε υπεραμυνθεί της τροπολογίας, αναφέροντας ότι δεν είναι «φωτογραφική»

Η ανακοίνωση της ΝΟΔΕ ΝΔ Ξάνθης αναφέρει:

Για πολλοστή φορά η ανίκανη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι ανύπαρκτοι τοπικοί βουλευτές της, αδυνατούν να πράξουν όσα απαιτούνται, ώστε να διατηρηθούν 170 θέσεις εργασίας για το Νομό μας. Επί Κυβερνήσεως Αντώνη Σαμαρά, με μπροστάρη τον τέως Υπουργό και βουλευτή Ξάνθης κ. Αλέξανδρο Κοντό, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες με σκοπό την εξασφάλιση, της συνέχισης της λειτουργίας της επιχείρησης και της διαφύλαξης των πολύτιμων για το Νομό μας θέσεων εργασίας.

Σήμερα πληροφορούμαστε από δημοσιεύματα του Τύπου, ότι η υπεύθυνη στάση της Νέας Δημοκρατίας περί προχειρότητας των ενεργειών της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο θέμα της ΣΕΚΑΠ επιβεβαιώνεται, αφού πλέον, εκφράζονται ανησυχίες για το μέλλον της επιχείρησης.

Καλούνται άμεσα οι αρμόδιοι φορείς, στα πλαίσια της νομιμότητας και της υγειούς επιχειρηματικότητας, να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες, με πρώτιστο σκοπό την απαραίτητη για την Ξάνθη μας, εξασφάλιση των θέσεων εργασίας της παραπάνω επιχείρησης