Το χρυσό μετάλλιο του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης απονεμήθηκε στο Ρώσο Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, για τη σημαντική δράση που αναπτύσσει προς όφελος της περιφερειακής σταθερότητας και της ευημερίας, ανακοίνωσε η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα.

Ο πρυτανεύων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Σταύρος Τουπουλίδης, δήλωσε κατά την διάρκεια της τελετής που έλαβε χώρα την Παρασκευή στην ρωσική πρεσβεία ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας συμβάλλει απαρέγκλιτα στο να διατηρηθεί το Ορθόδοξο πνεύμα της ειρήνης και της φιλίας, όπως επίσης η πνευματικότητα και ο πολιτισμός του Ελληνισμού καθώς και στην ανάπτυξη των αμοιβαία επωφελών σχέσεων, μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας.

Ο Ρώσος πρεσβευτής Αντρεί Μάσλοφ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του, επισημαίνοντας την μεγάλη συμβολή του του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην ανάπτυξη των ελληνο-ρωσικών σχέσεων στον τομέα των ανθρωπιστικών επιστημών, στην προώθηση της ρωσικής γλώσσας και του πολιτισμού. Αυτό θα συμβάλλει, όπως δήλωσε ο Ρώσος πρέσβης στην λειτουργία του Ρωσικού κέντρου στον χώρο του πανεπιστημίου σε συνεργασία με το Ίδρυμα «Ρωσικός κόσμος», τα εγκαίνια του οποίου έχουν προγραμματισθεί να γίνουν εντός του 2018.

documentonews.gr