Ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον φαίνεται ότι προκαλεί η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Κομοτηνής που επικυρώνει τον καταλογισμό του προστίμου 38 εκατ. ευρώ σε βάρος της ΣΕΚΑΠ του Ιβάν Σαββίδη για την υπόθεση λαθρεμπορίας που είχε αποκαλυφθεί 5 χρόνια πριν την εξαγορά της εταιρίας της εταιρίας ενώ ήταν υπό κρατικό -συνεταιριστικό έλεγχο.

Το Διοικητικό Εφετείο Κομοτηνής δεν δέχτηκε τα επιχειρήματα της εταιρίας και επικύρωσε το πρόστιμο. Σύμφωνα με πληροφορίες οι  ​δικηγόροι της ΣΕΚΑΠ έχουν αναλάβει να προσβάλλουν την απόφαση σε επίπεδο αναίρεσης, διαφορετικά η επιχείρηση εμφανίζεται πρόθυμη να καταβάλλει το πρόστιμο,​ που αναλύεται σε  18 εκατ. ευρώ αρχικό καταλογισμό και 20 εκατ. ευρώ προσαυξήσεις.

​​”Τζάμπα” πολιτική διαμάχη για την τροπολογία; 

Από πολιτικής άποψης, φαίνεται ότι η πολιτική διαμάχη της άνοιξης για “φωτογραφική τροπολογία” είναι άνευ αντικειμένου καθώς η σχετική τροπολογία που είχε ψηφίσει η κυβερνητική πλειοψηφία δεν είχε αναδρομική ισχύ.

Τέλος, τους φόβους για απειλή λουκέτου στην επιχείρηση μετά το πρόστιμο, επιχείρησε να διασκεδάσει η διοίκηση της εταιρίας. Η Γενική Διευθύντρια της εταιρίας Σόνια Δήμογλη, κάλεσε το πρωί της Δευτέρας τους εκπροσώπους των εργαζομένων και τους καθησύχασε λέγοντας ότι δεν τίθεται ζήτημα διακοπής της εταιρίας, η οποία συνεχίζει με βάση τον προγραμματισμό της.