Τη διαμάχη εθελοντών και Δήμου προκάλεσε η πρωτοβουλία κατοίκων του οικισμού να διοργανώσουν εκστρατεία καθαρισμού του άλσους Ευμοίρου την Κυριακή. 

Η πρωτοβουλία, κυρίως από τον Γ. Παπαδόπουλο, οργανώθηκε μετά από συζητήσεις στον οικισμό και την κινητοποίηση αρκετών εθελοντών που προετοιμάστηκαν για τον καθαρισμό και τον καλλωπισμό του άλσους, ένα ζήτημα που απασχολεί διαχρονικά τον οικισμό του Ευμοίρου λόγω των σκουπιδιών και της άσχημης εικόνας.

Τελικά την Πέμπτη, όταν ενημερώθηκε ο Δήμος για την πρωτοβουλία που οργανώθηκε, συνεργεία του Δήμου βρέθηκαν στο χώρο, τον καθάρισαν και περιποιήθηκαν το πράσινο.

Aυτό προκάλεσε την αντίδραση των εθελοντών ενώ με ανάρτησή του ο Γ. Παπαδόπουλος ευχαρίστησε όσους θα συμμετείχαν στον καθαρισμό, ανακοίνωσε ότι η πρωτοβουλία ματαιώνεται και κατηγόρησε το Δήμο ότι κινητοποιήθηκε, μόνο όταν οι κάτοικοι αποφάσισαν να καθαρίσουν μόνοι τους το Άλσος.

Παρέμβαση από Μελισσόπουλο

Την κόντρα παρακολούθησε και ο Σάββας Μελισσόπουλος, ο οποίος παρενέβη με ανάρτησή του κάνοντας λόγο για άκομψη και αιφνιδιαστική κίνηση του Δήμου, που ακυρώνει την αξιέπαινη πρωτοβουλία των εθελοντών. Όπως ανέφερε, θα ήταν πιο επωφελές για όλους ο Δήμος να στηρίξει την πρωτοβουλία των εθελοντών και να διαθέσει κάθε δυνατή συνδρομή ώστε να επιτύχει, στέλνοντας ένα θετικό μήνυμα.