Tην αντίδραση της Διοίκησης του Νοσοκομείου Ξάνθης προκάλεσε η ανακοίνωση από την Περιφέρεια ΑΜΘ της ένταξης στο ΠΕΠ ΑΜΘ, της προμήθειας ιατρικού εξοπλισμού ύψους 2,2, εκατ. ευρώ, στο Νοσοκομείο . 

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε, το Νοσοκομείο κατηγορεί τον Περιφερειάρχη ότι επιχειρεί να “καπελώσει” το έργο σημειώνοντας ότι η προμήθεια του εξοπλισμού είχε εξασφαλιστεί από τη συνεργασία του Νοσοκομείου με το Υπουργείο Υγείας, από το οποίο εγκρίθηκε, και ότι ο ρόλος του Περιφερειάρχη είναι τυπικός καθώς προΐσταται της Διαχειριστικής αρχής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Νοσοκομείου Ξάνθης:

“Δημοσιεύματα από χθες Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου ανέφεραν την ανακοίνωση του γραφείου τύπου της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ότι «Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Μέτιου, το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης θα αποκτήσει νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, προϋπολογισμού 2.181.000 ευρώ, μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας […]» χωρίς να έχει προηγηθεί καμία ενημέρωση στο Νοσοκομείο. Η απόφαση έφτασε σήμερα, 14/12/2017 το μεσημέρι και  πραγματικά απορούμε για την εσπευσμένη ανακοίνωση από τη μεριά της περιφέρειας.

Ευχαριστούμε τον περιφερειάρχη, αλλά θέλουμε να υπενθυμίσουμε ότι τον Ιούλιο του 2016 πληροφορηθήκαμε από τον αείμνηστο Περιφερειάρχη Γ. Παυλίδη τον (μυστηριώδη!) αποκλεισμό του Νοσοκομείου από την ένταξή του στο πρόγραμμα και έκτοτε, ύστερα από συντονισμένες ενέργειες του Διοίκησης του Νοσοκομείου καταφέραμε να εντάξουμε εγκαίρως το έργο στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020 και να είμαστε από τα πρώτα Νοσοκομεία της περιφέρειας που κατάφερε να πάρει πράξη ένταξης (6Τ167ΛΒ-5Γ7)”.

Στην απόφαση που επισυνάπτει το Νοσοκομείο, εμφανίζονται στα σχετικά έγγραφα της απόφασης, οι εγκρίσεις που έχουν προηγηθεί από τον Υπουργό Υγείας, την 4η ΥΠΕ,  την Επιτελική Μονάδας ΕΣΠΑ Υγείας καθώς και τη σχετική αξιολόγηση πριν την ένταξη από τον προϊστάμενο της ΕΥΔ ΕΠ ΑΜΘ.