Στην καθιέρωση του «ΛΕΥΚΙΠΠΟΥ» στον διεθνή και πανελλήνιο μπασκετικό χάρτη αποσκοπεί μεταξύ άλλων το 1ο διεθνές τουρνουά μπάσκετ, που θα διεξαχθεί στο κλειστό γυμναστήριο «Φίλιππος Αμοιρίδης» από τις 3 έως τις 6 Ιανουάριου 2018.

Η Ξανθιώτικη ομάδα θέλει να κάνει ένα σημαντικό βήμα εισόδου στις μεγάλες μπασκετικές διοργανώσεις και όλα δείχνουν ότι όχι μόνο θα το καταφέρει, αλλά και η μελλοντική συνέχεια αναμένεται ακόμη πιο εντυπωσιακή.
Ο πρόεδρος του ΛΕΥΚΙΠΠΟΥ, Μ. Σαββίδης κάνει λόγο για το παρόν και το μέλλον του συλλόγου, που περνά μέσα από μια σειρά φιλόδοξων σχεδίων και πρωτοβουλιών, που σίγουρα θα αφήσουν το στίγμα τους στην ιστορία του επαρχιακού μπάσκετ.
«Οι στόχοι και το όραμα του Λεύκιππου, μας έχει ήδη ξεπεράσει», δηλώνει ο Μ. Σαββίδης και συνεχίζει : «Θέσαμε από την αρχή υψηλούς στόχους και βάλαμε τον πήχη ψηλά. Θεωρώ ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις και τα πρώτα δείγματα στην ως τώρα πορεία του συλλόγου έχουν να δείξουν μόνο θετικά αποτελέσματα σε κάθε τομέα».
 
Στο κάλεσμα του ΛΕΥΚΙΠΠΟΥ για το 1ο διεθνές τουρνουά μπάσκετ, ανταποκρίθηκαν οι ομάδες της Partizan (Βελιγράδι), Anatolou Efes (Κων/πολη) και ΠΑΟΚ (Θεσ/νίκη). Τα μπασκετικά ταλέντα της κατηγορίας Παίδων (2002-3) θα παρελάσουν στο παρκέ της Ξάνθης για ένα απολαυστικό αθλητικό τριήμερο, δίνοντας την μοναδική ευκαιρία σε όλους να δουν ποιοτικά παιχνίδια, μέσα σε ένα πολλά υποσχόμενο μπασκετικό περιβάλλον που θα δημιουργηθεί στο «Φ. Αμοιρίδης»
 
«Δεν φοβόμαστε να δοκιμάσουμε τις προκλήσεις και είμαστε πεπεισμένοι ότι θα τα καταφέρουμε», τονίζει ο πρόεδρος του Λεύκιππου, όταν του ζητούν να μιλήσει για το εγχείρημα.
«Βασιζόμαστε στην διάθεση για προσφορά που συνδέεται με τον εθελοντισμό όλων. Γονείς, παράγοντες και φίλοι του μπάσκετ, είναι έτοιμοι να συμβάλλουν στην δεδομένη επιτυχία της εκδήλωσης, ο καθένας από τον ρόλο που έχει επωμισθεί».
Ο κ. Σαββίδης προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα αναφέρθηκε και στις παράλληλες δράσεις που θα διεξαχθούν τις ημέρες του τουρνουά.
«Πέρα από τον αγωνιστικό χαρακτήρα, η εκδήλωση αποτελεί μια έμπρακτη διαφήμιση και προβολή της Ξάνθης, εντός και εκτός συνόρων. Ο ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ έδειξε πρόσφατα κατά την επίσκεψή του στο Βελιγράδι ότι γνωρίζει να φτιάχνει και να καλλιεργεί καλές δημόσιες σχέσεις. Έτσι λοιπόν για τις ομάδες και τον κόσμο που θα παρευρεθεί στο τουρνουά θα υπάρχει ένα ευρύτερο «κοινωνικό πακέτο» στην παροχή υπηρεσιών. Θα περιλαμβάνει γνωριμία και ξενάγηση στην παλιά Ξάνθη, γαστρονομική γευσιγνωσία, μουσικές και καλλιτεχνικές στιγμές και πολλά άλλα».
 
Η αρχή λοιπόν έγινε κι όλα δείχνουν να υπάρχει και συνέχεια, καθώς το «άλογο του Λεύκιππου» πατά γερά στα πόδια του, έτοιμο να οδηγήσει την κούρσα της επιτυχίας.
Το πρώτο τζάμπολ είναι προγραμματισμένο για το απόγευμα της Τετάρτης 3/1/2018 ανάμεσα στον Λεύκιππο και την Partizan, ενώ στη συνέχεια θα αγωνιστούν ο ΠΑΟΚ με την Anadolu Efes.
Να θυμίσουμε το πρόγραμμα του τουρνουά :
 
·         3/1/2018
17:00 Λεύκιππος – Partizan
19:00 ΠΑΟΚ – Anadolu Efes
·         4/1/2018
17:00 ΠΑΟΚ – Partizan
19:00 Λεύκιππος – Anadolu Efes
·         5/1/2018
16:00 Λεύκιππος – ΠΑΟΚ
18:00 Anadolu Efes – Partizan
 
Η  είσοδος είναι ελεύθερη και αξίζει όλοι να βρεθούν στις κερκίδες του «Φ. Αμοιρίδης»