Παρέμβαση για το σοβαρό ζήτημα που προέκυψε με την εισαγγελική παραγγελία προς το ΔΠΘ, έκανε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook ο πρώην Υφυπουργός Δικαιοσύνης και δικηγόρος Ροδόπης, Γιώργος Πεταλωτής, ο οποίος αφήνει αιχμές για την Εισαγγελία και, κυρίως επισημαίνει ότι εγκλήσεις που όζουν ρατσισμό, φασισμό και δικομανία πρέπει να τίθενται στο αρχείο. 

Αναλυτικά:

Η παραγγελία που δόθηκε από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ροδόπης προς την Αστυνομική Διεύθυνση, σαφώς εκθέτει και τον Εισαγγελέα (δεν γνωρίζω ποιός υπογράφει ) που την έδωσε και μέσω αυτού τη Δικαιοσύνη. Αν όντως αναζητούσε πραγματογνώμονα όπως διαρρέεται , αντί να ερευνήσει, να ρωτήσει τηλεφωνικά ή διά ζώσης Δικηγόρους που ασχολούνται ή διδάσκοντες του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου που δικηγορούν στην Κομοτηνή και να τους καλέσει μετά απο συνεννόηση μαζί τους , προτίμησε μια παραγγελία που προσιδιάζει σε δίωξη φρονήματος με εύλογες συνέπειες . Ενδεχόμενη απειρία , σίγουρη ατολμία να τίθενται στο αρχείο εγκλήσεις που όζουν ρατσισμό , φασισμό και δικομανία , έλλειψη σοβαρής επεξεργασίας, οδηγούν σε τέτοια αποτελέσματα που αναστατώνουν , ενισχύουν την καχυποψία απέναντι στη Δικαιοσύνη και την Πολιτεία ως εγγυητή των ατομικών ελευθεριών .

Η ΕΔΕ που διέταξε η ΕΛΑΣ η οποία και ανακάλεσε το δικό της έγγραφο , είναι κατά τη γνώμη μου άνευ σημασίας , αφού αυτή απλώς εκτέλεσε εισαγγελική παραγγελία , την οποία υποθέτω ότι απλώς αντέγραψε ως συνήθως . Προβληματισμός που θα μπορούσε να προκληθεί για ενδεχόμενες συνέπειες από τον τρόπο παραγγελίας θα ήταν μάλλον πολυτέλεια … Εξάλλου δεν θα μπορούσα να σκεφτώ χαμηλόβαθμο αστυνομικό να αμφισβητεί εισαγγελική παραγγελία .

Η Εισσαγγελία του ΑΠ όμως οφείλει να απαντήσει πειστικά , με τους τρόπους διερεύνησής της , σε όλους τους προβληματισμούς που δημιουργήθηκαν σήμερα . Λεπτομερώς , πειστικά , άμεσα και με τρόπο πλήρη , που να μην αφήνει περιθώρια σε ΚΑΝΕΝΑΝ να θεωρήσει ότι υπάρχουν ρωγμές στην προστασία της Δημοκρατίας.