Στην αποψίλωση των αρμοδιοτήτων του Α. Πατακάκη, όπως είχε προαναγγείλει, προχώρησε ο Περιφερειάρχης Χ. Μέτιος την Πέμπτη, μεταβιβάζοντάς τις σε 4 συμβούλους. Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας θα ασκεί μόνο τις ελάχιστες αρμοδιότητες που προβλέπει ο Καλλικράτης ως χωρικός περιφερειάρχης, κάτι που δεν έχει καταγραφεί ξανά στο παρελθόν. 

Στην ανακοίνωσή της η Περιφέρεια ΑΜΘ αναφέρει:

Συνάντηση είχε στην Κομοτηνή ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος με τους Περιφερειακούς Συμβούλους Δράμας της «Περιφερειακής Αναγέννησης» κ.κ. Χρήστο Γεωργιτσόπουλο, Κώστα Κινατζίδη και Χρήστο Λιθηρόπουλο.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ανάθεση αρμοδιοτήτων Διοίκησης στους Περιφερειακούς Συμβούλους της Δράμας μετά την απόφαση του Περιφερειάρχη για ανάκληση των αρμοδιοτήτων του χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Δράμας.

Οι αρμοδιότητες Διοίκησης για την Π.Ε. Δράμας μεταβιβάζονται στους Περιφερειακούς Συμβούλους ως εξής:

  1. Οι αρμοδιότητες που αφορούν στη Γενική Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Υποδομών και Περιβάλλοντος καθώς και στη Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής μεταβιβάζονται στον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Χρήστο Γεωργιτσόπουλο.
  2. Οι αρμοδιότητες που αφορούν στη Γενική Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών καθώς και στη Γενική Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας μεταβιβάζονται στον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Κώστα Κινατζίδη.
  3. Οι αρμοδιότητες που αφορούν στη Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Λειτουργίας μεταβιβάζονται στον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Χρήστο Λιθηρόπουλο.
  4. Οι αρμοδιότητες που αφορούν στη Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης μεταβιβάζονται στην Περιφερειακή Σύμβουλο κ. Γεωργία Χειράκη.

Η ανάθεση των αρμοδιοτήτων θα ισχύσει μετά τη δημοσίευση της σχετικής απόφασης του κ. Περιφερειάρχη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.