Με αρκετές κόντρες εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο , που συνεδρίασε τη Δευτέρα, το θέμα της έγκρισης παραλαβής μελέτης για τη στατική επάρκεια και τις Η/Μ εγκαταστάσεις στο Κολυμβητήριο της Ξάνθης καθώς και της έγκριση για τη δημοπρασία των εργασιών βελτίωσης και αποκατάστασης του Κολυμβητηρίου προκειμένου να λειτουργήσει. 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της τεχνικής υπηρεσίας πάντως , με τις καλύτερες προοπτικές και χωρίς καθυστερήσεις, ενστάσεις κλπ η δημοπράτηση και η εγκατάσταση του εργολάβου δεν θα έχει ολοκληρωθεί πριν από 10 μήνες ενώ η αντιπολίτευση εκτιμά ότι ολοκλήρωση εργασιών θα απαιτήσει μίνιμουμ 1,5 χρόνο. Όμως πρόκειται μόνο για την Α΄Φάση καθώς ακολουθεί η Β Φάση των εργασιών για τα δίκτυα ηλεκτροφωτισμού, θέρμανσης κλπ. Σύμφωνα με την υπηρεσία στόχος ήταν η Β Φάση, που δεν έχει ακόμη μελετηθεί, ήταν να προχωρήσει παράλληλα αλλά αυτό δεν φαίνεται εφικτό.

Κριτική αντιπολίτευσης

Στην κριτική της αντιπολίτευσης, που καταψήφισε τα δύο θέματα, βρέθηκε το γεγονός ότι δεν προβλέφθηκε η έγκαιρη μελέτη και δημοπράτηση της Β. Φάσης με το Μ. Φανουράκη να καυτηριάζει το γεγονός ότι ο Δήμος καθυστέρησε για 3,5 χρόνια ενώ η δεύτερη φάση και άρα η λειτουργία του Κολυμβητηρίου, αργεί ακόμη.

Ανάλογη αλλά χωρίς έντονες αιχμές ήταν οι επισημάνσεις του Μανώλη Τσέπελη, ο οποίος εμφανίστηκε για πρώτη φορά ως ανεξάρτητος στο Δημοτικό Συμβούλιο και ανέφερε ότι όσο πιο γρήγορα επιτύχει ο Δήμος να το λειτουργήσει, τόσο περισσότερο θα επωφεληθεί η τοπική κοινωνία που έχει μεταναστεύσει σε γειτονικά κολυμβητήρια.

Προβληματισμό εξέφρασαν επίσης ο Νίκος Ανταμπούφης που χαρακτήρισε αποσπασματικές τις παρεμβάσεις χωρίς να υπάρχει  ένα συνολικό πλάνο για το έργο ενώ ο Ι. Καμαρίδης διαφώνησε με την πρόβλεψη να μειωθεί το βάθος του κολυμβητηρίου με αποτέλεσμα να χάσει τις ολυμπιακές της προδιαγραφές. Με την άποψη συμφώνησε και ο Α.Αγκόρτζας που υποστήριξε ότι μόλις 10% θα είναι η εξοικονόμηση ενέργειας .

Δήμαρχος: Δυστυχώς αργήσαμε, στόχος να λειτουργήσει γρήγορα

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος ανέφερε ότι ο Δήμος κινείται με βάση τις απόψεις των μελετητών και ότι υπήρξε καθυστέρηση γιατί οι υπηρεσίες είχαν αναλωθεί στην προσπάθεια να νομιμοποιήσουν το κτίριο. “Δυστυχώς αργήσαμε, χαίρομαι για όσους το ψηφίσουν και ελπίζω να λειτουργήσει όσο το δυνατόν συντομότερα” είπε μεταξύ άλλων.

Ανακοίνωση Κοινωνίας Δημοτών:

Ανακοίνωση εξέδωσε μόλις ολοκληρώθηκε η συζητήση, η παράταξη Φανουράκη:

Μετά  λοιπόν από 3,5 περίπου χαμένα χρόνια ο Δήμαρχος Ξάνθης έφερε επιτέλους σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης προς συζήτηση και ψήφιση πρόταση με θέμα:

«Έργα βελτίωσης και αποκατάστασης κολυμβητηρίου Δήμου Ξάνθης –  Α΄Φάση» !!!!!!!!!

Εκτιμώμενος χρόνος δημοπράτησης της Α΄ Φάσης 5-6 μήνες και τελικής ολοκλήρωσης του έργου το συντομότερο σε 18 μήνες από σήμερα!!!!

Δυστυχώς όμως δεν τελειώνουμε εδώ……

Διότι για να ολοκληρωθούν τα έργα βελτίωσης και τελικής αποκατάστασης υπάρχει και Β Φάση που αφορά ηλεκτρολογικό εξοπλισμό, θέρμανση καί αλλά πολλά, για την οποία ( Β Φάση) η μελέτη θα προκηρυχτεί μετά από 6 μήνες…..

Η δε  δημοπράτηση;

….έχει ο Θεός….

Ως μια αισιόδοξη πρόβλεψη για τη συνολική αποπεράτωση όλων των εργασιών και την τελική παράδοση του Κολυμβητήριου στους πολίτες της Ξάνθης θα μπορούσε να εκτιμηθεί ότι θα ήταν τα μέσα ή τέλος του 2019 ……!!!!

 5 χαμένα χρόνια λοιπόν για μια υπόθεση που αφορά την ποιότητα και τη βελτίωση της ζωής των κατοίκων μιας ολόκληρης πόλης…

Το ρεσιτάλ ερασιτεχνισμού, αδυναμίας, ανικανότητας, προχειρότητας αλλά  και υποκρισίας εκ μέρους του Δημάρχου Ξάνθης και συνολικά της σημερινής Δημοτικής Αρχής συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό και προσβάλει πια την αισθητική και την εικόνα της πόλης μας Πανελληνίως….

Αυτό που ακόμα δε γνωρίζουμε, μαζί με το ερώτημα για τον ακριβή χρόνο παράδοσης του Κολυμβητηρίου μας, είναι πιο θα είναι το τέλος αυτού του κατήφορου που καθημερινά βιώνουμε για μια πόλη που κάποτε είχε την εικόνα μιας αναπτυσσόμενης κοινωνίας και σήμερα με την καθοριστική ευθύνη αυτής της Δημοτικής Αρχής μοιάζει με μια σκοτεινή, ερημωμένη επαρχιακή κωμόπολη …..

Τα όνειρά μας γι αυτήν την πόλη είναι πολύ μεγαλύτερα από το μέγεθος κάποιων μικρών και ανίκανων ανθρώπων που επιθυμούν να καθορίζουν τις τύχες της!!!!

Για την “Κοινωνία Δημοτών”

ΦΑΝΟΥΡΆΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΉΛ

ΚΑΡΆ ΑΧΜΈΤ

ΜΥΛΩΝΆΣ ΓΙΏΡΓΟΣ

ΡΕΚΆΡΗΣ ΜΙΑΧΉΛ

ΤΖΕΝΑΝ ΤΣΑΡΕΚΤΣΗ

ΧΑΡΙΤΩΝΙΔΟΥ ΕΙΡΉΝΗ