Κάλεσμα για τη 14 Δεκέμβρη στην Πανεργατική Απεργία απευθύνει το ΣΕΚ Ξάνθης:

Όλοι στη συγκέντρωση των συνδικάτων 10πμ, Εργατικό Κέντρο Μπορούμε να νικήσουμε
  • Κάτω τα χέρια από τα σωματεία • Μαζικές προσλήψεις, μόνιμη και σταθερή δουλειά • STOP στις ιδιωτικοποιήσεις
  • Λεφτά για τα Ταμεία / Όχι για τους τραπεζίτες και το χρέος • Συλλογικές συμβάσεις με αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις
Όλοι και όλες στις 14 Δεκέμβρη στην πανεργατική απεργία που αποφάσισαν τα συνδικάτα. Με τους αγώνες μας μπορούμε να νικήσουμε, μπορούμε να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να κάνει πίσω. Η προσπάθεια Τσίπρα και Αχτσιόγλου να κατεβάσουν σε ένα βράδυ την τροπολογία για την απαγόρευση των απεργιών απέτυχε, κάτω από την οργισμένη αντίδραση συνδικάτων και την άμεση κινητοποίηση στις 5 Δεκέμβρη, χιλιάδων εργαζόμενων που τους ανάγκασαν να αποσύρουν την τροπολογία. Λίγες μέρες πριν, στις 29 Νοέμβρη, εξαιτίας της μαζικής κινητοποίησης συμβασιούχων των νοσοκομείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μετά από πρωτοβουλία του Συντονιστικού των νοσοκομείων, ανάγκασε το υπουργείο Υγείας να δώσει παράταση για έναν ακόμη χρόνο, σε χιλιάδες συμβασιούχους που θα απολύονταν αυτήν την περίοδο.
 
Με την αυτοπεποίθηση ότι μπορούμε να νικάμε, συνεχίζουμε και οργανώνουμε την πανεργατική απεργία στις 14 Δεκέμβρη. Για να πετάξουμε στα σκουπίδια τον νέο προϋπολογισμό λιτότητας και περικοπών. Κατεβαίνουμε στο δρόμο για να μην αφήσουμε να γίνουν «κανονικότητα» οι περικοπές και η λιτότητα που αφήνουν πίσω τους δεκάδες νεκρούς στις εργατογειτονιές όπως έγινε στη Μάνδρα πριν τρεις βδομάδες. Για να δώσουμε στήριξη στην νέα 48ωρη απεργία των εργαζόμενων του ΟΤΕ για τη συλλογική τους σύμβαση, στη μάχη των εργαζόμενων και των συνταξιούχων της Εθνικής τράπεζας να σώσουν το ταμείο τους.
Η μάχη για να μην περάσει ο προϋπολογισμός λιτότητας είναι ζήτημα ζωής και θανάτου για τους εργάτες. Η κυβέρνηση για να βγάλει το ματωμένα πλεονάσματα, συνεχίζει την βαρβαρότητα των περικοπών που δολοφονούν εργάτες από «θεομηνίες». Στον προϋπολογισμό μοιράζουν 6 δισεκατομμύρια για τόκους στους τραπεζίτες και ψίχουλα σαν «κοινωνικό μέρισμα» σε συνταξιούχους και φτωχούς. Μειώνουν τις δαπάνες για Υγεία και πρόνοια. Και βέβαια καμία κουβέντα για προσλήψεις, που σημαίνει ότι οι Δήμοι, τα Σχολεία και τα Νοσοκομεία θα συνεχίζουν να ρημάζουν χωρίς προσωπικό.
Στον προϋπολογισμό η κυβέρνηση προγραμματίζει έσοδα για το 2018, 2,7 δις από ιδιωτικοποιήσεις. Αυτό σημαίνει την επιτάχυνση του ξεπουλήματος των δημόσιων αγαθών, της ΔΕΗ του νερού, των συγκοινωνιών. Γι’ αυτό έχουν ξεκινήσει κινητοποιήσεις από τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ, στις αστικές μεταφορές για να εμποδίσουν αυτήν την προοπτική και στην πανεργατική στις 14 Δεκέμβρη θα δώσουμε όλοι μαζί την απάντηση.
Μπορεί κυβέρνηση να έκανε πίσω σε σχέση με την απαγόρευση των απεργιών από τα πρωτοβάθμια σωματεία αλλά έχει δεσμευτεί στους δανειστές να το φέρει στη βουλή σαν προαπαιτούμενο για την τρίτη αξιολόγηση. Θέλουν να δώσουν ένα αποφασιστικό χτύπημα, στη συλλογικότητα των εργαζόμενων στη βάση, το πρωτοβάθμιο σωματείο, ακριβώς για να εμποδίσουν την αντίδραση των εργαζόμενων σε όλες αυτές τις επιθέσεις που ετοιμάζουν.
 
Η διαχείριση Τσίπρα στηρίχτηκε στην ψεύτικη ελπίδα ότι ο ιδιωτικός τομέας θα βγάλει την οικονομία από την ύφεση και ότι ο δημόσιος τομέας δεν έχει να κάνει τίποτε άλλο από το να κόβει τις δαπάνες του και να λεηλατεί τα εισοδήματα των μισθωτών και των συνταξιούχων για να εξασφαλίζει πλεονάσματα του προϋπολογισμού.
 
 
Απέναντι σε αυτήν την κατάντια, η εργατική απάντηση είναι η κλιμάκωση των εργατικών αγώνων για να μην περάσει η νέα συμφωνία και να διαγραφεί το χρέος. Δεν έχουμε ανάγκη αξιολογήσεις και προϋπολογισμούς που δίνουν όλα τα λεφτά στα ταμεία των τραπεζιτών. Η εναλλακτική λύση είναι η στάση πληρωμών και η διαγραφή του χρέους. Να συγκρουστούμε με το Ευρώ και την Ε.Ε. Να κρατικοποιηθούν οι τράπεζες και όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις κάτω από τον έλεγχο των εργαζόμενων.
 
Η πανεργατική απεργία στις 14 Δεκέμβρη μπορεί να γίνει η εργατική απάντηση στην κυβέρνηση Τσίπρα, την ΕΕ και το ΔΝΤ. Γι’ αυτό χρειάζεται να σημάνει ξεσηκωμός σε κάθε χώρο. Με εξορμήσεις συσκέψεις, περιοδείες συνελεύσεις να οργανώσουμε τη μαζική συμμετοχή όλων των χώρων στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις. Και η επιτυχία της πανεργατικής θα δώσει στήριγμα στους αγώνες που ανοίγονται όλη την επόμενη περίοδο για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε σχολεία δήμους και νοσοκομεία. Για να μην περάσουν οι ιδιωτικοποιήσεις. Η επιτυχία της απεργίας στις 14 Δεκέμβρη ανοίγει τον δρόμο και για να συνεχίσουμε απεργιακά το Γενάρη σε όποια προσπάθεια κάνει η κυβέρνηση να φέρει νέο πακέτο με προαπαιτούμενα.
 
Αυτή τη μάχη δίνει ο Συντονισμός ενάντια στα μνημόνια και σε καλούμε να έρθεις μαζί μας. Την Κυριακή 17 Δεκέμβρη στις 10 πμ στο Πνευματικό κέντρο του Δήμου Αθήνας (Ακαδημίας 50) ο Συντονισμός ενάντια στα μνημόνια οργανώνει πανελλαδική Συνέλευση Αγώνα για να οργανώσουμε τα επόμενα βήματα μετά την πανεργατική απεργία για να τελειώνουμε με τα μνημόνια τους..
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ