Με μια μουσική διαμαρτυρία οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης διαμαρτυρήθηκαν με πορεία στο κέντρο που κατέληξε, στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης  και θέμα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. 

Ήταν μια πρωτοβουλία της μαθητικής κοινότητας την οποία στηρίζει ο Σύλλογος Γονέων του Σχολείου αλλά και η διεύθυνση με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Μαθητές και γονείς ζητούν να καλυφθούν οι ελλείψεις σε καθηγητές Μουσικής που είναι ένα βασικό πρόβλημα ενώ θέτουν και το θέμα του κτιριακού. Αναφέρουν πάντως ότι πλέον έχουν γίνει βήματα στο κτιριακό και κάνουν λόγο για ισχυρή στήριξη των βουλευτών του Νομού αλλά και καλή συνεργασία με το Δήμο Αβδήρων, όπου θα ανεγερθεί το νέο σχολείο. Ζητούν όμως να επισπευσθούν οι διαδικασίες για να ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά προβλήματα που καθυστερούν την ανέγερση.

Στα υπόλοιπα αιτήματα της διαμαρτυρία συγκαταλέγεται η πιστοποίηση των μουσικών σπουδών, η μοριοδότηση στις πανελλαδικές μουσικές σχολές και δωρεάν παροχή μουσικών βιβλίων, που σήμερα καλύπτονται από τους μαθητές.

Η διαμαρτυρία έγινε με μουσική και χορό στο κέντρο της πόλης, οι μαθητές κοινοποίησαν τα προβλήματα και τα αιτήματά τους και ενημέρωσαν τον κόσμο για αυτά.