Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης φιλοξενεί την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017, στις 19:00, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο της Καπναποθήκης «Π», τον Ψυχίατρο-Συγγραφέα κ. Ιάκωβο Μαρτίδη σε μια εκδήλωση με θέμα:

«Ευτυχισμένα παιδιά: Μύθος ή πραγματικότητα;»

 Τι είναι ευτυχία;  Μπορούν οι γονείς να διαμορφώνουν ευτυχισμένα παιδιά;  Αν ναι, ποιές είναι οι προϋποθέσεις; Η συσσώρευση υλικών αγαθών και πλούτου θα φέρει την ευτυχία; Ή μήπως η ευτυχία είναι μια στάση ζωής απέναντι σε πρόσωπα και πράγματα και δεν έχει σχέση με αυτά που έχεις, αλλά με αυτό που είσαι;

Για όλα αυτά και για πολλά άλλα θα συν-ομιλήσει με το κοινό της Ξάνθης ο ψυχίατρος-συγγραφέας κ. Ιάκωβος Μαρτίδης.

 Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Ιάκωβος Μαρτίδης γεννήθηκε στη Δράμα. Το 1975  πέρασε με υποτροφία στην Ιατρική Σχολή τού Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης. Τελείωσε με άριστα τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Κοινωνική Ψυχιατρική.

Είναι ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας για τη Γνωστική και τη Συμπεριφορική ψυχοθεραπεία και μέλος επιστημονικών συλλόγων και εταιρειών που ασχολούνται με τη ψυχική υγεία και τη ψυχοθεραπεία.

Πιστοποιημένος εκπαιδευτής τού Ελληνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ), εκπαιδεύει δημοσίους υπαλλήλους σε  θέματα  της ειδικότητάς του.

Είναι συγγραφέας των  βιβλίων : Η ΑΓΑΠΗ ΣΤΗΝ ΠΡΙΖΑ (5η έκδοση) στο οποίο πραγματεύεται το ψυχολογικό ταξίδι των σχέσεων στον έρωτα, τον γάμο και το διαζύγιο,  ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ (3η έκδοση), και του βιβλίου ΠΛΑΘΟΝΤΑΣ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ (5η έκδοση), όπου αναλύει 24 καίρια θέματα που αφορούν τις σχέσεις γονιών παιδιών.

 Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Πολιτιστικό Πολυχώρο του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, στην Καπναποθήκη «Π», στην οδό Καπνεργατών 9, στην Ξάνθη με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.