Με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ (μ-λ) αναφέρεται στις εξελίξεις στην Παλαιστίνη και τη στάση του Αμερικανού Προέδρου. 

Καταγγέλλουμε απερίφραστα την τυχοδιωκτική, εμπρηστική απόφαση του Τραμπ, ως εκπροσώπου του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ σαν πρωτεύουσα του δολοφονικού, φασιστικού τρομοκράτους του Ισραήλ.

Αυτή η απόφαση αποτελεί κατάφωρη πρόκληση για τον αγωνιζόμενο για δεκαετίες παλαιστινιακό λαό για την απόκτηση λεύτερης και ανεξάρτητης πατρίδας στα μαρτυρικά χώματα της κατεχόμενης από τους ισραηλινούς φονιάδες, Παλαιστίνη. Είναι πρόκληση όταν η ιστορική πρωτεύουσα της Παλαιστίνης είναι γνωστό ότι είναι η Ιερουσαλήμ. Αυτή η απόφαση έρχεται σε μια στιγμή που η συμφωνία Φατάχ-Χαμάς, άσχετα από τη βιωσιμότητά της, έχει ανησυχήσει τις ΗΠΑ και τα ισραηλινά μαντρόσκυλά τους στην περιοχή. Δεν είναι άσχετη με αυτή την απόφαση η απαίτηση των ΗΠΑ για αφοπλισμό της Χαμάς και αποδοχή του κράτους τους Ισραήλ σαν όρος για τη συμμετοχή στη Παλαιστινιακή διοίκηση.

Αυτή η απόφαση έρχεται σε μια στιγμή που ένας κύκλος αίματος κλείνει στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, με τον στρατηγικό αντίπαλο του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, τον ρώσικο ιμπεριαλισμό, να έχει ανατρέψει στη Συρία όλους τους στρατιωτικούς συσχετισμούς που υπήρχαν το 2015. Ένας κύκλος λοιπόν που, παρά κάποιες επιτυχίες που αυτός εμπεριέχει και κύρια το τελευταίο διάστημα για τις ΗΠΑ, δίνει στη Ρωσία και τους συμμάχους της στην περιοχή σημαντικά αβαντάζ. Αποτελεί δηλαδή έναν κύκλο που τα αποτελέσματά του δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά από τις ΗΠΑ. Επειδή λοιπόν οι ΗΠΑ ασφυκτιούν από την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι τώρα, αυτή η κίνηση δείχνει πως θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να την αλλάξουν!

Γι αυτό η απόφαση αυτή δυναμιτίζει ολόκληρη την περιοχή της Μέσης Ανατολής, που ήδη ματώνει επί χρόνια από τις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών (Αμερικανών, Ρώσων και από κοντά και των Ευρωπαίων). Και φαίνεται να απηχεί μια τυχοδιωκτικού χαρακτήρα κατεύθυνση ενός τμήματος του αμερικανικού κατεστημένου για την δημιουργία ολικής αναταραχής στην περιοχή, τέτοιας που θα επιτρέψει στις ΗΠΑ να επέμβουν σ’ αυτή με όλες τους τις δυνάμεις. Ανοίγοντας και με αυτόν τον τρόπο έναν ακόμη πιο διευρυμένο και ακόμα πιο αιματηρό κύκλο αντιπαράθεσης που μπορεί να βάλει φωτιά σε όλη την Μέση Ανατολή, την Ανατολική Μεσόγειο και τη Βόρεια Αφρική.

Ταυτόχρονα, αυτή η κίνηση απηχεί τα ζόρια του επιτελείου του Τραμπ από τη συνεχιζόμενη επίθεση εναντίον του και συνολικότερα την αντιπαράθεση στο αμερικανικό κατεστημένο που αντανακλούντα αδιέξοδα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού στο στόχο για τη παγκόσμια κυριαρχία. Σημαντική επίσης πλευρά της κίνησης αυτής αποτελεί το στρίμωγμα της Τουρκίας και του Ερντογάν που με τις κινήσεις του τελευταίου διαστήματος (S-400 και όχι μόνο) καταπατά τις αμερικανικές κόκκινες γραμμές και μάλιστα σε μια στιγμή που ο Ερντογάν θέλει να σπάσει την απομόνωσή του χρησιμοποιώντας την επίσκεψη του στην χώρα μας.

Ούτε οι υποκριτικές φωνές των Ρώσων αλλά και των Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών, ούτε των αντιδραστικών αραβικών καθεστώτων, της Τουρκίας και του Ιράν, μπορούν να κρύψουν ότι επί δεκαετίες όλοι τους και στο βαθμό που τους αναλογεί στήριξαν το φασιστικό Ισραήλ, βοήθησαν στην διαιώνιση του εξανδραποδισμού του λαού της Παλαιστίνης, υπονόμευσαν τον αγώνα του. Όμως την πιο αισχρή στάση κρατά η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ. που μέχρι στιγμής αποφεύγει να σχολιάσει οτιδήποτε! Μια κυβέρνηση που όχι μόνο συμμετέχει στις αντιδραστικές -madeinUSA-τριμερείς συμφωνίες με το τρομοκράτος του Ισραήλ και την χούντα της Αιγύπτου. Αλλά ευθυγραμμίζεται πλήρως με τα φιλοπόλεμα αμερικανονατοϊκά σχέδια για την περιοχή, έχει αναγορεύσει το Ισραήλ σε προνομιακό εταίρο της, στάση που έχει ξεπεράσει σε φιλοϊμπεριαλιστικό κυνισμό και τυχοδιωκτισμό την αντιδραστική δεξιά πολιτική των προκατόχων της, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τα προηγούμενα χρόνια.

Ο ελληνικός λαός, οι λαοί της περιοχής, οι λαοί όλου του κόσμου, πρέπει άμεσα να διατρανώσουν την αντίθεσή τους σ’ αυτή την εμπρηστική κίνηση των ΗΠΑ.

  • Ο λαός της Παλαιστίνης αγωνίζεται για Λεύτερη και Ανεξάρτητη πατρίδα και θα νικήσει!
  • Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών, ενάντια στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών!
  • Έξω το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ από την χώρα μας, έξω οι βάσεις. Έξω από τη ΕΕ
  • Οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες, οι ιμπεριαλιστές είναι οι τρομοκράτες!