Με ένα πλούσιο πρόγραμμα και καλή διάθεση, εγκαινιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης στην Κεντρική Πλατεία η Ευχούπολη που επιμελήθηκε το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης για τις ημέρες των Χριστουγέννων. 

Μετά την τελετή της φωταγώγησης του Κέντρου της πόλης, αυτό που τράβηξε το ενδιαφέρον και τα σχόλια ήταν το χριστουγεννιάτικο δέντρο που επέλεξε φέτος ο Δήμος καθώς αρκετοί διαμαρτυρήθηκαν στα κοινωνικά δίκτυα και άλλοι αντιμετώπισαν με σκωπτική διάθεση το σχήμα και το φωτισμό του δέντρου, θεωρώντας ότι δεν δικαίωσε τις προσδοκίες τους.

Πάντως στην τελετή που ξεκίνησε με τη φωταγώγηση της πόλης και το κόψιμο της κορδέλας της Ευχούπολης από το Δήμαρχο Χ. Δημαρχόπουλο και τον Πρόεδρο του Κέντρου Πασχάλη Λύρατζη, συμμετείχαν η Φιλαρμονική του Δήμου και αρκετοί εθελοντές που παρουσίασαν ένα πολύχρωμα πρόγραμμα ενώ ακολούθησε συναυλία των Otherview.

Σύμφωνα με τη χιουμοριστική αναφορά του Δημάρχου, ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού θα είναι ο Δήμαρχος μέχρι το τέλος των γιορτών. Η Ευχούπολη ξεκινά από την κεντρική πλατεία και οδηγεί στην πλατεία διοικητηρίου. Με τη διοργάνωση του Κέντρου Πολιτισμού και τη συμμετοχή διαφόρων συλλόγων δημιουργήθηκε μια μικρή πολιτεία για να δώσει το απαραίτητο χριστουγεννιάτικο κλίμα στην αγορά και το κέντρο της πόλης.

Εικόνες και video από το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης