Αλλαγές πραγματοποιήθηκαν στο πρόγραμμα της επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου στην Κομοτηνή. Τελικώς ο Ταγίπ Ερντογάν θα προσευχηθεί στο τζαμί Κυρ-Μαχαλά και στη συνέχεια θα επισκεφθεί το Σχολείο Τζελάλ Μπαγιάρ και θα καταλήξει στο ξενοδοχείο chris and eve, όπου θα παρατεθεί γεύμα, αντί του Τουρκικού Προξενείου. 

Την ώρα της άφιξης του Τούρκου Προέδρου, ομάδα εθνικιστών και άλλων οργανώσεων θα πραγματοποιήσει διαμαρτυρία στο ηρώο της Κομοτηνής εναντίον της επίσκεψης.

Κατά τα άλλα, οι δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου περί ανάγκης επικαιροποίησης της Συνθήκης της Λωζάνης προκάλεσε την αντίδραση της Κυβέρνησης. Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε δήλωσή του αναφέρει:

Η σημερινή συνέντευξη του κ. Ερντογάν εγείρει έντονο προβληματισμό και ερωτήματα.

Η Ελληνική κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός επιθυμούν η επίσκεψή του να αποτελέσει αφορμή να χτιστούν γέφυρες όχι να υψωθούν τείχη.

Ο σεβασμός της συνθήκης της Λωζάνης αποτελεί τον αποκλειστικό και αδιαπραγμάτευτο θεμέλιο λίθο πάνω στον οποίο μπορεί να οικοδομηθεί η ειλικρινής συνεργασία των δύο χωρών.

Οι αναφορές περί αναθεώρησής της δε συμβάλλουν στο κλίμα που προσπαθούμε να οικοδομήσουμε στις σχέσεις μας και στην περιοχή.