Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Ξάνθης Ο ΠΗΓΑΣΟΣ, Επίσημο Μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και Της Ένωσης Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας & Θράκης, ανταποκρινόμενος και φέτος στο κάλεσμα του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης,συμμετέχει και στηρίζει τις Εορταστικές Χριστουγεννιάτικες Δράσεις Πολιτισμού της «ΕΥΧΟΥΠΟΛΗΣ», από τις 7 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2017 με δικό του σπιτάκι.

Την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου στις 6:00 το απόγευμα το παιδικό αγωνιστικό τμήμα του ΠΗΓΑΣΟΥ ποδηλατεί στους Δρόμους Της Πόλης-Αγοράς Της Ξάνθης και συμβάλει στην φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου της Κεντρικής Πλατείας και στα εγκαίνια της «ΕΥΧΟΥΠΟΛΗΣ».

Από εκείνη την στιγμή και μετά η μεγάλη ποδηλατική οικογένεια του ΠΗΓΑΣΟΥ πήρε σύσσωμη και ομόφωνα την απόφαση να παράγει καθημερινά στο ξύλινο σπιτάκι που θα βρίσκετε στην είσοδο της «ΕΥΧΟΎΠΟΛΗΣ»  δράσεις προσφοράς στις οποίες θα μπορούνε να παίρνουνε μέρος όλοι οι επισκέπτες της «ΕΥΧΟΥΠΟΛΗΣ» και όπου στο τέλος των εκδηλώσεων θα κληρωθεί σε όλους τους συμμετάσχοντες ένα ποδήλατο, (προσφορά του καταστήματος The Bicycle shop).

Ο σκοπός είναι ιερός και πανανθρώπινος και έχει να κάνει με την αρωγή στον νεαρό ποδηλάτη αθλητή Μόδεστο Καπινά Της Ένωσης Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας & Θράκης, ο οποίος χρίζει άμεσης ανάγκης κινητικής υποστήριξης.

Ποδηλατούμε  λοιπόν  χωρίς εντάσεις, ιαχές και αμφιβολίες και γνωρίζουμε τον ρυθμικό ήχο του στροφαρίσματος των τροχών των ποδηλάτων, με μία υποστηριχτική πράξη χειρονομίας αλληλεγγύης για την οδύσσεια του αθλητή-ποδηλάτη Μόδεστου Καπινά, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.