Την καταδίκη του Πανεπιστημιακού Γιατρού που είχε συλληφθεί πριν από λίγο καιρό και κατηγορήθηκε για χρηματισμό επισήμανε με ανακοίνωσή του ο Διοικητής του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης ενώ, παράλληλα, δίνει οδηγίες στους πολίτες, ασφαλισμένους και ανασφάλιστους,  να μην δέχονται σε καμία περίπτωση να καταβάλλουν χρήματα για οποιαδήποτε υπηρεσία μέσα στο Νοσοκομείο. Ο Δημήτρης Αδαμίδης, που είναι γνωστός για την ευαισθησία του στα θέματα χρηματισμού, αναφέρει:

Σύμφωνα με δημοσίευμα της 2/12/2017 σε δημόσια συνεδρίασή του το Τριμελές Πρωτοδικείο Αλεξανδρούπολης ανακοίνωσε την καταδίκη σε  φυλάκιση 18 μηνών με αναστολή του Πανεπιστημιακού Γιατρού του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, ο οποίος τον Οκτώβριο είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας για χρηματισμό (φακελάκι).

Το δικαστήριο απέρριψε τον ισχυρισμό του γιατρού ότι δήθεν τα χρήματα που έλαβε ήταν η αμοιβή του για τις ιατρικές επισκέψεις που θα ακολουθούσαν την εγχείρηση. Όλες οι ιατρικές πράξεις που γίνονται εντός του νοσοκομείου είναι δωρεάν σε ασφαλισμένους και ανασφάλιστους.

Η απόφαση αυτή αποτελεί σταθμό στην προσπάθεια για την πάταξη της εκμετάλλευσης του πόνου και της αγωνίας των ασθενών. Ακούγονται πολλά ψευδή επιχειρήματα όπως: α) η εγχείρηση είναι δωρεάν αλλά η μετεγχειρητική παρακολούθηση κοστίζει και γίνεται στο ιδιωτικό ιατρείο, ενώ το νοσοκομείο, και μπορεί και υποχρεούται να παρακολουθήσει μετεγχειρητικά όλους τους χειρουργημένους ασθενείς β) η εγχείρηση δωρεάν, αλλά τα υλικά κοστίζουν ή εγώ θα σου φέρω καλύτερα υλικά από το εξωτερικό, ενώ ΟΛΑ τα υλικά παρέχονται δωρεάν από το νοσοκομείο και η ποιότητά τους εξασφαλίζεται μέσα από συνεχείς ελέγχους των αρμόδιων επιτροπών γ) επείγει η εγχείρηση αλλά η σειρά σου θα αργήσει 1 χρόνο, ενώ στη λίστα χειρουργείου τα σοβαρά περιστατικά έχουν απόλυτη προτεραιότητα. Μην τα πιστεύετε, ας συμβάλλουμε όλοι στην πάταξη της διαφθοράς ενημερώνοντας την αστυνομία. Το Υπουργείο Υγείας και ο Διοικητής εγγυώνται α) την έγκαιρη ασφαλή αντιμετώπιση του προβλήματος υγείας του καταγγέλοντος από τίμιους γιατρούς που δεν χρηματίζονται και β) την ποινική και πειθαρχική δίωξη των γιατρών που χρηματίζονται.