Η επίσημη τελετή υποδοχής της πολεμικής σημαίας που απέκτησε το Δ’ Σώμα Στρατού πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στο Στρατηγείο του Σώματος, στο στρατόπεδο Αποστολίδη της Ξάνθης. 

Με τη συνοδεία τιμητικού αγήματος και παρουσία πλήθους εκπροσώπων φορέων και στελεχών του Δ’ Σώματος Στρατού, ακολουθήθηκε το τελετουργικό που προβλέπεται για την αποκάλυψη και την παρουσίαση της πολεμικής σημαίας καθώς και την απόδοση τιμών.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Μητροπολίτης Παντελήμων, ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Ζαγναφέρης, οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Γιαννακίδης και Γρηγόρης Στογιαννίδης, εκπρόσωποι Δήμων, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, οι διοικητές και στελέχη των σχηματισμών, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των αποστράτων αξιωματικών, κομμάτων και φορέων της περιοχής.

Στη διάρκεια της τελετής αναγνώστηκε η ημερήσια διαταγή του στρατηγού διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγου Γεώργιου Καμπά, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο ηρώο του στρατοπέδου. Εν συνεχεία ο Διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού απένειμε τις διαμνημονεύσεις διοίκησης και συμμετοχής σε ειρηνευτικές αποστολές σε διοικητές σχηματισμών και άλλους αξιωματικούς του Σώματος.

Γ. Καμπάς: Μεγάλη τιμή για το Δ’ΣΣ και όλη τη Θράκη

Στις δηλώσεις του μετά το πέρας της τελετής, ο Διοικητής του Δ’ ΣΣ ανέφερε:

“Το Δ’ΣΣ υποδέχεται στην έδρα του την πολεμική σημαία που παρέλαβε από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας στο στρατηγείο της Λάρισας και είναι μεγάλη τιμή για το Σώμα και ολόκληρη τη Θράκη καθώς ο ισχυρότερος σχηματισμός και αιχμή του δόρατος για τη χερσαία άμυνα της χώρας, αποκτά μια σημαία για την οποία έχουμε ορκιστεί να δώσουμε όλοι να δώσουμε και το αίμα μας.

Ταυτόχρονα υλοποιεί μια δεύτερη μεγάλη κατεύθυνση του Δ’ ΣΣ, την κοινωνική αρωγή, καθώς με τη σημαία και το ακούραστο προσωπικό μας θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε στο κοινωνικό σύνολο ώστε να καταλάβουν όλοι ο στρατός είναι δίπλα τους σε κάθε δυσκολία και αναποδιά.

Είμαστε εγώ για όλο το θρακικό λαό και τη χώρα όχι μόνο για να τον στηρίξουμ από κάθε εξωτερικό κίνδυνο αλλά να βοηθήσουμε για να ανταπεξέλθουν από όλες τις δυσκολίες που δυστυχώς αυτή η περίοδος έχει φέρει.”