Στη Θράκη βρέθηκε για άλλη μια φορά τον τελευταίο μήνα ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς. 

Σε εκδήλωση που διοργανώθηκε την Πέμπτη στο Οικονομικό Τμήμα του Δημοκριτείου Πανεπιστήμιου στην Κομοτηνή, μετά από πρόσκληση του Καθηγητή Οικονομικών Επιστημών Διονύση Χιόνη, ο Υπουργός πραγματοποίησε διάλεξη με θέμα την διείσδυση της ευρυζωνικής τεχνολογίας και της ψηφιακής οικονομίας στη γενικότερη οικονομική ανάπτυξη.

Φωτο: ΕΡΑ Κομοτηνής

Στην ομιλία του ο Νίκος Παππάς μίλησε για τη σημασία που έχουν οι υποδομές και οι ηλεκτρονικές εφαρμογές για την οικονομία και για τις ευεργετικές επιπτώσεις τους στο εμπόριο, τη μεταποίηση, τη διοίκηση και, γενικότερα στην οικονομική δραστηριότητα. Άλλωστε, το Υπουργείο έχει αναθέσει στο πλαίσιο των στρατηγικών του επιλογών στο Οικονομικό Επιμελητήριο, μελέτη που εκπονεί το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Δημοκριτείου, με θέμα την επίδραση της ψηφιακής τεχνολογίας στην εθνική οικονομία, που αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο 2018.

Συνάντηση με τη διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Θράκης

Κατά την επίσκεψή του στην περιοχή ο Νίκος Παππάς επισκέφθηκε την έδρα του Περιφερειακού Τμήματος Θράκης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, όπου τον υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Μενέλαος Μαλτέζος, ο Γ.Γ. Φίλιππος Παραστατίδης και τα μέλη της διοίκησης που συνεδρίασαν παρουσία του Υπουργού.

Ο Υπουργός, μέλος και ο ίδιος του Επιμελητηρίου, συζήτησε με το Δ.Σ. τη χρήση των ψηφιακών υποδομών και των σύγχρονων επικοινωνιών στην οικονομική ζωή και τη φορολογική διοίκηση, που διευκολύνει τους οικονομολόγους καθώς και τη διαλειτουργικότητα των βάσεων δεδομένων, όπου αρχίζουν και γίνονται βήματα, όπως με την εφαρμογή για το κοινωνικό μέρισμα που αξιοποιεί τις εν λόγω τεχνολογίες.

Μετά την αποχώρηση του Υπουργού, η συνεδρίαση του Π.Τ Θράκης του Ο.Ε.Ε συνεχίστηκε με την παρουσία του Προέδρου της Κεντρικής Διοίκησης του Ο.Ε.Ε.

Φωτο: ΕΡΑ Κομοτηνής