Με άρθρο του βουλευτή Χ. Ζεϊμπέκ στο xanthileft, με το οποίο επιτίθεται στον Πρόεδρο του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιο Μωραΐτη, ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ παίρνει θέση για τις εκλογές του Επιμελητηρίου, υπέρ του συνδυασμού του Γιάννη Μαυρίδη.

Στο άρθρο του ο βουλευτής αναφέρει:

Αν αποτιμήσουμε τα 6 χρόνια της παρουσίας του ΕΒΕ Ξάνθης με την προεδρία του κ. Μωραΐτη, αυτά που μας μένουν είναι πρώτον τα ρεκόρ Γκίνες σε καριόκα και καβουρμά και δεύτερον οι παρεμβάσεις του σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα και την νομιμοποίηση των αυθαίρετων κτισμάτων της επιχείρησής του. Ένα άλλο επίτευγμα μηνύσεις κατά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ας μην ξεχνάμε και την επίσκεψη των Βουλευτών της Χρυσής Αυγής στα γραφεία του Επιμελητηρίου. Ο κ. Μωραΐτης ήταν ο μοναδικός από τους φορείς που δέχτηκε να συναντηθεί με τους Χρυσαυγίτες Βουλευτές, αλλά βέβαια αυτό δεν το θυμάται σχεδόν κανείς, αφού ο τοπικός Τύπος δεν το θεώρησε σημαντικό θέμα, ώστε να το προβάλλει πολύ. Φυσικά, δεν εκπλαγήκαμε όταν είδαμε ότι δεν υπήρξε και καμία αντίδραση από τους «ευαίσθητους» συμβούλους του Προέδρου. Ειδικά από τον κ. Χατζηγκενέ, ο οποίος εκλέχτηκε με την παράταξη του κ. Αθανασιάδη. Ας θυμηθούμε ότι προεκλογικά αποκαλούσε ακροδεξιό τον κ. Μωραΐτη και απέτρεπε τους μειονοτικούς να είναι υποψήφιοι με τον συνδυασμό του. Βεβαίως και μετά τις εκλογές στις ζυμώσεις που ακολούθησαν για συνεργασία με τον συνδυασμό του κ. Τσακίρογλου, ο ίδιος έλεγε ότι δεν θα συνεργαστεί με τους χουντικούς αυτής της παράταξης. Παρόλα αυτά, στην εκλογική αναμέτρηση για την ανάδειξη του Προέδρου όλοι οι μειονοτικοί σύμβουλοι του κ. Αθανασιάδη με επικεφαλής τον κ. Χατζηγκενέ ψήφισαν τον κ. Μωραΐτη! Αυτά για την ιστορία και για να μην ξεχνάμε τι έγινε στις προηγούμενες εκλογές και ποια η στάση του καθενός…

Αφήνοντας πίσω το παρελθόν, πιστεύω ότι η Ξάνθη μας αξίζει ένα επιμελητήριο καθαρό με άξιους επαγγελματίες, που θα έχουν ως στόχο την ουσιαστική στήριξη των επιχειρήσεων και την οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας. Άλλωστε, και ο νέος νόμος για τα Επιμελητήρια βοηθά στην επίτευξη αυτού του σκοπού. Σήμερα χρειαζόμαστε όραμα, όρεξη, πολλή δουλειά όχι μόνο ρεκόρ Γκίνες. Νομίζω ότι η απερχόμενη διοίκηση αυτά που μπορούσε να προσφέρει τα έχει προσφέρει.

Για αυτό, στηρίζουμε την προσπάθεια των νέων ανθρώπων που με επικεφαλής τον κ. Μαυρίδη μπορούν να δώσουν ένα διαφορετικό άρωμα στο επιμελητήριό μας. Είναι καιρός πια οι επιχειρηματίες να πάρουν το μέλλον στα χέρια τους. Το μέλλον βρίσκεται στο νέο και  στο άφθαρτο. Και πρέπει να δώσουμε μια ευκαιρία σε αυτούς τους νέους ανθρώπους, που ακόμα κι αν προέρχονται από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, αυτό που τους ενώνει είναι το πιο σημαντικό. Είναι το όραμά τους για οικονομική ανάπτυξη του νομού μας.

(η φωτογραφία ειναι αυτή που συνοδεύει το άρθρο του βουλευτή, όπως δημοσιεύτηκε)