Τις δυσλειτουργίες αλλά και τις καθυστερήσεις στην έκδοση οικοδομικών αδειών από την διεύθυνση δόμησης (Πολεοδομία) του δήμου Ξάνθης επισημαίνει με ανακοίνωσή του ο σύλλογος μηχανικών μελετητών ιδιωτικών έργων νομού Ξάνθης.

Αναλυτικότερα στο δελτίου τύπου που εξέδωσε αναφέρεται ότι:

Ο Σύλλογος Μηχανικών Μελετητών Ιδιωτικών Έργων Ν. Ξάνθης επιθυμεί να διατυπώσει τις απόψεις του σχετικά με τις διαδικασίες και τον χρόνο που απαιτείται για την διεκπεραίωση και έκδοση οποιασδήποτε μορφής άδειας από την Πολεοδομία (Διεύθυνση Δόμησης) του Δήμου Ξάνθης.

Αφορμή της παρούσας ενημέρωσης του ΣΜΜΙΔΕ αποτέλεσε η δημόσια πληροφόρηση για την Υπηρεσία Δόμησης ή την «Πολεοδομία» όπως είναι πιο γνωστή στους πολίτες.

Είναι γεγονός ότι υπάρχουν σημαντικές δυσλειτουργίες στην παραπάνω Υπηρεσία που έχουν σαν αποτέλεσμα πολύμηνες καθυστερήσεις στην διεκπεραίωση δανειοδοτήσεων της αρμοδιότητάς της. Όπως όφειλε ο ΣΜΜΙΔΕ, έκανε ενέργειες και διατύπωσε προτάσεις τόσο προς την Υπηρεσία, όσο και προς τον κύριο Δήμαρχο Ξάνθης, για την επίλυση των δυσλειτουργιών και τη μείωση της ταλαιπωρίας πολιτών και μηχανικών.

Έχουμε λάβει υποσχέσεις για τη διευθέτηση ζητημάτων που θα βελτιώσουν τους χρόνους εξυπηρέτησης της Υπηρεσίας Δόμησης, ωστόσο μέχρι στιγμής οι λύσεις που έχουν δοθεί είναι πειραματικές και πρόσκαιρες, με αποτέλεσμα οι δυσλειτουργίες να μην έχουν αρθεί και οι χρόνοι διεκπεραίωσης των αιτημάτων μηχανικών και πολιτών να μην έχουν μειωθεί.

Ο ΣΜΜΙΔΕ, δηλώνει ότι παρακολουθεί το θέμα και θα ενημερώνει Πολίτες και Μηχανικούς για την πορεία των παρεμβάσεων που υποσχέθηκε ο Δήμος Ξάνθης και οι οποίες πιστεύουμε ότι θα οδηγήσουν στη μείωση της υπάρχουσας ταλαιπωρίας, η οποία εξακολουθεί να είναι δυσανάλογα μεγάλη, συγκριτικά με αντίστοιχες υπηρεσίες άλλων περιοχών.