Εξηγήσεις ζητά από την περιφερειακή διοίκηση του Χρήστου Μέτιου με σχετική επερώηση που δημοσιοποίησε η παράταξη “Κοινωνική Συμμαχία” και ο επικεφαλής της Φώτης Καραλίδης, για την μη πραγματοποίηση της φετινής Πανελλήνιας Εμπορικής Έκθεσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Αναλυτικά στην ερώτηση της μείζονος αντιπολίτευσης στο περιφερειακό συμβούλιο ΑΜθ αναφέρεται ότι:

Πέρυσι στις 25 Νοεμβρίου 2016 εγκαινιάσθηκε από τον Πρωθυπουργό η 24η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία – Θράκη» και μάλιστα είχε χαρακτηριστεί ως «εργαλείο ανάπτυξης με υπερτοπική σημασία».

Το 2013, όταν η τότε Διοίκηση μας αναγκάσθηκε να μεταθέσει την ημερομηνία διεξαγωγής της έκθεσης, λόγω μη συμμετοχής,  από τον Μάιο στο μήνα Νοέμβριο, μας κατηγορήσατε για «αποτυχία και κατάρρευση».

Φέτος ο Νοέμβρης εκπνέει, φυσικά η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία – Θράκη» δεν έγινε και λόγος περί αυτής δεν ειπώθηκε.

Βέβαια την περιλαμβάνετε στο σχέδιο της Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειάς μας για το έτος 2018.

Επερωτάσθε λοιπόν:

  • Για ποιο λόγο δεν πραγματοποιήθηκε η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία – Θράκη», ένα αναπτυξιακό εργαλείο που ανήκει στην Περιφέρεια και «μέσα από αυτό εκφράζονται τα προϊόντα και η Περιφερειακή συνείδηση»; Μήπως γιατί θεωρείτε την Παγκρήτια Έκθεση πιο σημαντική;

 

Για την Κοινωνική Συμμαχία

Φώτης Καραλίδης